Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jsou tu uprchlíci! Proč o tom nepíšete? aneb jak vyvolat paniku

Stačí jedna jordánská návštěva v libereckých kasárnách a celé město je na nohou. Mediální masáž na téma uprchlíci evidentně na Liberečany zapůsobila, když do naší redakce přišlo hned několik dotazů, proč neinformujeme objektivně o uprchlících, kteří se pohybují po centru města. Na vojáky dokonce někteří Liberečané volali i strážníky.

„Proč nepíšete nic o tom, že do Liberce přivezli dva autobusy běženců, že si včera v Pražský jich 20-30 měnilo ve směnárně peníze a kupovali mobily. A že to byli chlapi 25-40 ani jedno dítě ani jedna ženská,“ zněl jeden z e-mailů, který dorazil do redakce. Rozhořčená čtenářka pokračovala: „Měli značkové oblečení a včera o půl desátý v parku v Rochlicích u kostela dva přepadli mého tchána, bohudík jim rozbil hubu. Ráda bych si nějaké informace přečetla, jako kdo je pozval, kde jsou ubytovaní a hlavně na jak dlouho.“

Ani naše vysvětlení, že se jedná o vojenskou návštěvu, ji příliš neuklidnilo. „Která armáda má příslušníky pouze tmavší pleti, syrská, afghánská, turecká? A to jsou tu na dovolené, když jim jde IS po krku? Opravdu tomu věříte?“

Liberečané se nejen obraceli na naší redakce, ale také na městskou policii. „Na údajné uprchlíky upozorňovali lidé i naše strážníky,“ dodala mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Podobné poplašné zprávy prověřují strážníci a policisté čím dál častěji. Například v Mladé Boleslavi volali lidé na městskou policii s tím, že se po městě pohybují imigranti z tábora v Bělé pod Bezdězem, který je nedaleko. Strážníci ale kontrolou zjistili, že se jedná o fotbalisty tmavé pleti z místního ligového fotbalového klubu.

Těch za Mladou Boleslav hraje hned několik. Středočeský fotbalový klub přitom fotbalisté tmavé pleti angažuje už dlouhé roky. Ovšem napjatá situace s uprchlíky přinesla během léta hned několik oznámení na městskou policii. Informaci přinesl Boleslavský deník.

„Když jsme oznámení prověřovali, zjistili jsme, že se jedná o fotbalisty FK Mladá Boleslav, kteří mají tmavou pleť. Není divu, že se lidé lekli. Informací o běžencích bylo v tu dobu hodně, a tak si to s černými hráči prostě spojili," řekl deníku zástupce velitele městské policie v Mladé Boleslavi Stanislav Holub.

Štítky uprchlík, obecní policie, fotbalista, Mladá Boleslav, Liberec, FK Mladá Boleslav, Liberec VI-Rochlice, návštěva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsou tu uprchlíci! Proč o tom nepíšete? aneb jak vyvolat paniku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.