Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sklářská společnost Lasvit chce na severu Čech postavit novou sklárnu

Sklářská společnost Lasvit chce v Novém Boru na Českolipsku postavit do pěti let sklářské centrum zaměřené na výrobu, hutní zpracování a rafinování skla. Firma, která se zaměřuje na výrobu a instalaci designových svítidel, skleněných architektonických prvků a uměleckých předmětů, tam chce zaměstnat až 200 lidí, uvedla dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes (MfD).

"V Novém Boru chceme v horizontu pěti let pokrývat padesát procent výroby, kterou nyní zajišťujeme pomocí subdodavatelů, a to ve vlastní továrně," řekl deníku viceprezident Lasvitu Michal Hošek. Firma zatím hledá pozemky, kde nový závod postavit. Už v příštím roce by chtěla rozjet první část výroby a zaměstnat až sto lidí, nejen sklářů, ale také technologů, dělníků montáže, projektových manažerů či konstruktérů.

Lasvit založil v roce 2007 liberecký rodák Leon Jakimič. Už o rok později vstoupila společnost na arabský trh a začala realizovat zakázky na Blízkém východě. Firma je známá skleněnými plastikami a svítidly, která dodává do celého světa. Její produkce spojuje tradiční české sklářské umění s moderními technologiemi a designy. Spolupracuje s předními českými i světovými designéry. Po celém světě zaměstnává kolem 350 lidí, zhruba 96 procent její produkce míří do zahraničí.

Autoři | Foto Lasvit

Štítky Lasvit, Mladá fronta DNES, výroba, Česko, Nový Bor, okres Česká Lípa, Leon Jakimič, Blízký východ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sklářská společnost Lasvit chce na severu Čech postavit novou sklárnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.