Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Záchranka představí veřejnosti nové sanitky a lékařská auta

Krajská záchranka předvede tento týden veřejnosti nové sanitky, které vystřídají dosluhující volkswageny. Veřejnost také poprvé na vlastní oči uvidí nová lékařská vozidla Toyota Hilux. Záchranářskou techniku si můžete prohlédnout v pátek 27. listopadu od 13 do 16 hodin v prostoru mezi OC Forum a Domem kultury.

Díky evropské dotaci si výjezdová stanoviště napříč celým krajem rozdělí dvacet nových Mercedesů 319 CDI KA s pohonem na všechna čtyři. "Ze stávajících aut vybereme nejlepší a vytvoříme z nich zálohu," dodal ředitel záchranné služby Vladimír Hodač. V současnosti mají záchranáři v kraji k dispozici 43 vozů, z toho 16 jsou doktorská auta.

Záchranná služba v posledních letech nové sanitky nenakupovala, poslední nové jsou z roku 2012. Nejstarší vozy jsou z roku 1999 a jsou na hranici životnosti, najeto mají i 350 tisíc kilometrů. Nákup nových sanitek vyšel na necelých 80 milionů korun.

Foto Liberecký kraj

Štítky Volkswagen, Toyota Hilux, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranka představí veřejnosti nové sanitky a lékařská auta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.