Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nová možná podoba koupaliště v Novém Městě? Nejspíš ho nepoznáte

Pokud jste byli na koupališti v Novém Městě pod Smrkem naposledy tak před pěti, šesti lety, už teď si budete říkat, kde to jste. A pokud přijedete o pár let později, možná ho nepoznáte vůbec. Samo město totiž na svých stránkách zveřejnilo studii rozvoje areálu koupaliště. A je toho skutečně hodně.

Nová budova plovárny i se zázemím, nové chatky i cesty, disc golf i stanové městečko nebo dřevěné útulny. Koupaliště v Novém Městě pod Smrkem by se mohlo razantně proměnit. Vyplývá to z architektonické studie, kterou zpracovala firma City Upgrade. Zda dojde k realizaci, to jisté není, na papíře to ale vypadá zajímavě.

Pamatují i na běžkaře

Zatímco teď je areál zaměřen pouze na letní provoz, v budoucnu by se zde podle studie pamatovalo i na zimní turistiku. Vždyť Jizerky jsou hned vedle a z koupaliště by vedla stopa. V nových chatkách by tak mohly bydlet běžkaři. Navíc jen pár kilometrů jsou sjezdovky na polském Stogu, takže i vyznavači alpských disciplín si přijdou na své.

Samotný rybník zatím proměnou neprojde. Nepatří totiž městu, ale soukromému majiteli, a tak zůstane bez úprav. Pokud by ale město rybník někdy koupilo, mohla by vzniknout nová pláž, molo, pozorovatelna na vodě nebo třeba finská sauna.

Posezení s barem i okénko

Pod stávajícím horním parkovištěm by mělo vzniknout ještě jedno. Kdo jezdí v plné sezoně, především té singltrekové, jistě takovou informaci ocení.

Důkladnou rekonstrukcí projde budova plovárny. Ta by měla být v budoucnu celá otevřena k pláži schodištěm, na kterém se dá sedět. Ze společenské místnosti pak vznikne vnitřní posezení s barem, populární okénko, které funguje dnes, ale zůstane zachováno. V budově plovárny také vznikne recepce.

Autoři | Foto City Upgrade

Štítky koupaliště, Nové Město pod Smrkem, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Hladký

Nejsem architekt, ale už teď je tam toho víc než by mělo - nevadí mí Singltrek centrum ani původní chatičky, ale všechny ty další "kadibudky", které tam vyrostly během posledních let, dost výrazně pokazily tohle přírodní koupaliště. Zajímalo by mě, proč až nyní se tímto prostorem zabývá architekt, proč byly schváleny takové děsy, co tam jsou...? Můj dojem - za peníze se dá koupit skoro všechno, bohužel :( Návrhy na mě působí jako dřevěná obdoba sídlištních králíkáren, nevím, kde zbude VOLNÝ PROSTOR PRO LIDI, KTEŘÍ SE CHTĚJÍ JEN VYKOUPAT?

Pátek, 27. listopadu 2015, 23:50Odpovědět

Nová možná podoba koupaliště v Novém Městě? Nejspíš ho nepoznáte  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.