Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ulice Liberce bude brázdit taxík pro seniory, za 30 korun vás odveze na úřad nebo třeba k lékaři

Za třicet korun kamkoliv po Liberci. Podmínkou je věk nad 70 let nebo průkaz ZTP. Řeč je o nové službě pro seniory, kterou připravilo vedení města společně s Kontem Bariéry a sítí lékáren Doktor Max. Sedmimístný Ford bude nejčastěji pomáhat při návštěvách lékařů nebo třeba úřadů. Mikrobus převzalo vedení města během pátečního dopoledne.

„Nad nabídkou Konta Bariéry jsme vlastně ani příliš neváhali, je to další z možností, jak starším či hůře pohyblivým lidem usnadnit cestu k lékaři či do lékárny, ale i za zábavou, protože i ta je nezbytnou součástí zlepšování kvality jejich života,“ řekl primátorův náměstek Ivan Langr (Změna).

Na nový mikrobus nemuselo město přispívat ani korunou. Z každého prodaného produktu značky Dr. Max mířila jedna koruna právě na pořízení automobilu pro seniory a tělesně znevýhodněné. Za dva měsíce se podařilo vybrat 1 661 000 korun.

Službu si zájemce musí objednávat minimálně 24 hodin dopředu a to telefonicky nebo osobně v sídle organizace Kontaktu v Palachově ulici. Automobil bude v péči Komunitního střediska Kontakt, které se bude starat o jeho údržbu, parkování o provoz samotný. „Uvědomuji si, že nás čeká hodně práce, je to pro Kontakt nová služba a zkušenost, věřím však, že to zvládneme ke spokojenosti uživatelů,“ zhodnotil ředitel Kontaktu Michael Dufek.

Ten převzal nový Ford z rukou výkonné ředitelky Konta Bariéry Nadace Charty 77 Boženy Jirků a generálního ředitele Česká lékárna holding Daniela Horáka. „Doprava představuje pro lidi s postižením často velký problém, stejně jako pro seniory se sníženou pohyblivostí. Ne všude jsou dostupné hromadné bezbariérové spoje, velké auto, které budou moci klienti za symbolickou platbu využít, je tak velkou pomocí,“ vysvětlila Božena Jirků.

Foto Jana Kodymová

Štítky Liberec, lékař, Nadace Charty 77, Ford Motor Company, Dr. Max Lékárna, Ivan Langer, Daniel Horák, ČESKÁ LÉKÁRNA HOLDING

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice Liberce bude brázdit taxík pro seniory, za 30 korun vás odveze na úřad nebo třeba k lékaři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.