Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prvním miminkem v Libereckém kraji je malá Dominika

Prvním miminkem roku 2016 v Libereckém kraji je holčička Dominika Stará. Děvčátko přišlo na svět císařským řezem v 01:17 v Nemocnici v Jablonci nad Nisou. Děvčátko váží 3,05 kilogramu a měří 46 centimetrů. Rodiče jsou z Jablonce a doma už mají tříletého chlapce, řekla dnes mluvčí jablonecké nemocnice Petra Hybnerová. V ostatních porodnicích v Liberci, České Lípě a Jilemnici ještě v 9:00 na první miminka letošního roku čekali.

Loňský rok byl v jablonecké porodnici opravdu rušný. Na svět tam přivedli 1363 dětí, z toho 717 chlapců, 646 holek a také osm dvojčat. "Největší narozené děti v loňském roce vážily 4,90 kilogramu, jedno měřilo 56 centimetrů a druhé o centimetr méně. Na svět přišly v červnu a v listopadu," dodala mluvčí nemocnice.

To v Liberci se ještě v devět ráno na první miminko čekalo. "První miminko zatím nemáme a aktuálně se zdá, že se jen tak žádné nenarodí, protože porodní sál je prázdný. Poslední miminko roku 2015 se v liberecké porodnici narodilo včera dopoledne," řekla mluvčí liberecké nemocnice Barbora Silná.

V loňském roce byla prvním miminkem narozeným v kraji vietnamská holčička. Malá Tran Thuy Lan se narodila až v 10:28 v českolipské nemocnici. Nebylo to ale poprvé, kdy prvním dítětem roku v kraji byl cizinec. V roce 2013 byl prvním miminkem Ukrajinec. Malý Kýril se tehdy ale narodil podstatně dřív - už pět minut před 03:00 v liberecké krajské nemocnici.

"První holčička a také chlapec narození v Libereckém kraji v roce 2016 dostanou od hejtmana Martina Půty jako tradičně zlatý řetízek s přívěskem se znamením kozoroha," řekla mluvčí krajského úřadu Blanka Daníčková. Rodiče také od kraje dostanou dárek v podobě dětské kosmetiky a plenek a na účet 5000 korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, nemocnice, Liberec, Dominika Stará, Nemocnice Jablonec nad Nisou, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Jilemnice, Martin Půta, Barbora Silná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvním miminkem v Libereckém kraji je malá Dominika  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.