Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V noci mrzlo až praštělo. Na Jizerce naměřili 21 stupňů pod nulou

Takhle mrazivou noc Liberecký kraj během této zimy ještě nezažil. Na Jizerce naměřili meteorologové v noci a pondělí jednadvacet stupňů pod nulou, mrzlo ale také na dalších místech. I v Liberci klesla rtuť teploměru hluboko pod nulu, když Český hydrometeorologický ústav hlásil zhruba dvě hodiny po půlnoci mínus osm stupňů.

Mrazivé počasí by mělo panovat na Liberecku i přes den. Teplota by neměla překročit hranici tří stupňů pod nulou, v noci na úterý meteorologové předpokládají teploty mezi -6 až -9 stupni Celsia. Většinou bude oblačno, místy se sněžením. Večer by mělo srážek a oblačnosti ubývat.

Namrzlé silnice podle všeho řidiče nepřekvapily. Policisté před sedmou hodinou ranní řešili pouze jedinou dopravní nehodu v celém kraji. V Nové Vsi nad Nisou havarovalo osobní auto. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Žádné větší komplikace silničáři nehlásí a to i přesto, že na většině míst ráno sněžilo. Hlavní tahy jsou většinou jen holé a vymrzlé, v místech se sněžením vlhké se zbytky sněhu po chemickém ošetření. Na silnicích nižších tříd mohou být zbytky zledovatělého sněhu. Právě z tohoto důvodu zůstává pro nákladní a kamionovou dopravu uzavřena silnice mezi Mníškem a Raspenavou přes Oldřichovské sedlo. Opatrní by tam měli být také řidiči osobních aut.

Foto Jizerská o.p.s.

Štítky Jizerské hory, silnice, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Liberec, Nová Ves nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci mrzlo až praštělo. Na Jizerce naměřili 21 stupňů pod nulou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.