Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další mrazivá noc. Na Jizerce naměřili minus 26,7 stupně Celsia

V Libereckém kraji dnes opět přituhlo, teploty klesají až k 20 stupňům pod nulou. Na Jizerce v Jizerských horách naměřili meteorologové dnes časně ráno minus 26,7 stupně Celsia. Hlavní silniční tahy jsou většinou suché a vymrzlé, místy mohou být vlhké. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost, při tak nízkých teplotách ztrácí sůl na vozovkách účinnost.

V Libereckém kraji se vyjasnilo, na většině míst je jasno nebo skoro jasno, teploty se pohybují od minus devíti do minus 15 stupňů. V Jizerských horách klesají až k minus 20. Fouká jen slabý vítr. Pod nulou se udrží teploty v kraji po celý den, předpovídají meteorologové.

Hlavní tahy v kraji jsou většinou holé, suché a vymrzlé, místy ale mohou být po chemickém ošetření vlhké, a motoristé by proto měli být hodně opatrní. Pozor by si měli dát řidiči na silnicích nižších tříd, jež se jen pluhují. Tam leží silná zledovatělá vrstva ujetého sněhu, která může klouzat. Až do odvolání zůstává na Liberecku pro kamiony nad šest tun uzavřena silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jizerské hory, Liberecký kraj, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další mrazivá noc. Na Jizerce naměřili minus 26,7 stupně Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.