Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Unikátní pražírna kávy v Turnově si zapamatuje pražící proces každého zákazníka

Turnov se může pochlubit první pražírnou kávy. V prostorách své nově otevřené kavárny ji zřídil pekař Jiří Mikula. Každý zákazník si může kávu sám v moderním pražícím přístroji upražit a zabalit s sebou domů. Technologie je navíc tak dokonalá, že si pražící program zapamatuje a dokáže tak zákazníkovi připravit při každé návštěvě stejně upraženou kávu. Zákazník si program může přinést pokaždé na flash disku.

„Trend pití kvalitní a dobře připravené kávy se rychle dostává i do České republiky. Také v Turnově jsou velmi dobré kavárny, my jsme ale chtěli nabídnout zase něco víc, proto lidé mohou na vlastní oči sledovat zajímavý proces pražení,“ říká Jiří Mikula, který kavárnu otevřel. Najednou se v pražírně dá upražit kilogram kávy. Její trvanlivost je zhruba čtvrt roku.

A jak to celé funguje? „Zákazník si vybere z nabídky zelených káv buď jeden druh, nebo směs a náš personál mu ji upraží, navíc si může nastavit profil pražení a pražící křivku, která mu bude vyhovovat. Jeho káva tak bude originální,“ vysvětluje Mikula. Samotný proces pražení trvá zhruba čtvrt hodiny. Káva je po vydýchání připravena k namletí a konzumaci.

„Vydýchání trvá několik dní. Na espresso je ideální doba týden, může to však být i čtrnáct dní. Poté je káva připravována šikovnými baristkami, které prošly speciálním školicím cyklem,“ řekl Michal Křižka, který má na starost odborný dohled a školení baristů Pražírny a kavárny Mikula.

Kavárnu s pražírnou najdete v ulici Na Sboře poblíž muzea Českého ráje.

Foto Kavárna a pražírna Mikula

Štítky káva, Turnov, kavárna, flash disk, espresso, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikátní pražírna kávy v Turnově si zapamatuje pražící proces každého zákazníka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.