Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecká zoo nabídne o jarních prázdninách komentované prohlídky

Zoologická zahrada v Liberci připravila pro školáky na jarní prázdniny od 8. do 12. února komentované prohlídky. Průvodci z řad zaměstnanců zoo při nich prozradí zajímavosti ze života chovaných zvířat i fungování celé zahrady. Návštěvníci se s průvodcem dostanou do slonince, který je domovem slonic Rání a Baly a součástí je komentované krmení a cvičení lachtanů Huga a Mano.

Liberecká zoo je nejstarší českou zahradou a patří k nejoblíbenějším turistickým cílům v Libereckém kraji. Loni jí prošlo 327 tisíc návštěvníků. Zahrada už dávno není jen zvěřincem starajícím se o vzácná či exotická zvířata, její součástí je také Centrum pro zvířata v nouzi Archa, Středisko ekologické výchovy Divizna a také Kulturní centrum Lidové sady. Zoo chová kolem 950 zvířat 170 druhů, z nichž řada patří k vážně ohroženým. K nejoblíbenějším zvířatům v Liberci patří bílí tygři, lachtani a šimpanzi.

Komentované prohlídky pořádá zahrada už zhruba deset let, návštěvníci se na nich dostanou i do běžně nepřístupných míst a pohladit si mohou korálovku, ale také třeba švába. Prohlídka začíná v horní části zahrady u nového vstupu do zoo. První zvířata, která tam návštěvníci uvidí, jsou kopytníci. Zdánlivě málo atraktivní zvířata patří k vzácným a velmi ohroženým druhům. Návštěvníci postupně projdou celou zoo. "Zúčastnit se může každý zájemce, stačí čekat se zakoupenou platnou vstupenkou v 10:00 za hlavní pokladnou zoo, za komentář se tentokrát žádný další poplatek nevybírá," dodal mluvčí zahrady Jan Kubánek.

Program na jarní prázdniny připravila pro liberecké školáky také třeba Oblastní galerie. V bývalých městských lázních se uskuteční výtvarný Ateliér jaro. "Připravili jsme si pro děti tvoření a výtvarné aktivity s jarní tematikou. Vyzkoušet si mohou rozličné techniky jako kreslení, malování, instalace objektů, koláže a podobně," řekl ředitel galerie Jan Randáček. Od úterý je zajímavý program na každý den připraven i v blízkém Severočeském muzeu, kde se uskuteční třeba setkání kutilů, komentovaná prohlídka Zemí nikoho nebo Den deskových her.

Autoři | Foto ZOO Liberec

Štítky jarní prázdniny, zahrada, Liberec, průvodce, Noemova archa, Liberecký kraj, Severočeské muzeum v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká zoo nabídne o jarních prázdninách komentované prohlídky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.