Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedna místnost, 77 minut, desítky úkolů. Vyzkoušejte si fenomén dnešní doby – únikovou hru

Jen si to představte. Necháte se zavřít do pracovny pro vás neznámého cestovatele a jedinou cestou ven je rozluštění desítek hádanek, úkolů a jiných rébusů. A na to vše máte jen 77 minut. Tak přesně tohle je úniková hra. V Liberci je tenhle druh zábavy teprve v „plenkách,“ ve světě si ale nešel stovky tisíc příznivců. Průkopníky únikové hry v Liberci jsou nadšenci z Escape Boom, kteří vytvořili první místnost v ulici 8. března v Liberci.

„I když úniková hra není v Liberci zatím tolik populární, jako v jiných městech, na nezájem si zatím stěžovat nemůžeme,“ řekl provozovatel liberecké místnosti Petr Němeček. Jen do konce února je přihlášeno na pět desítek skupin, které si fenomén současnosti chtějí vyzkoušet.

Návštěvníky liberecké únikové hry čeká odhalování tajemství profesora Kleina. Ten je fiktivním libereckým cestovatelem a dobrodruhem. Vydává se na tajemné výpravy a objevuje zapomenutá místa světa. Z poslední cesty se ale doposud nevrátil a vaším úkolem je zjistit, na jakou výpravu se vydal tentokrát. Cesta ven z jeho pracovny vede jen přes splnění desítek chytáků, hádanek a úkolů.

„Hodina a čtvrt vypadá jako krátký čas, ale můžu potvrdit, že se to během limitu stihnout dá. Kdo byl například na jiné únikové hře, může zužitkovat své zkušenosti a ven se dostane třeba po hodině,“ doplnil Němeček.

Hra je určena pro dva až pět hráčů. Důležitá je spolupráce mezi nimi a nepoužívání fyzické síly. „Kdo si neví rady, může při hře požádat o nápovědu,“ dodal provozovatel místnosti.

Historie únikových her sahá až do roku 1988, kdy byla poprvé naprogramována počítačová úniková hra Behind Closed Door. Do reálného prostředí se první taková hra přenesla o 18 let později v Silicon Valley a jmenovala se Origin. Tahle první skutečná úniková hra byla inspirována románem od  Agathy Christie. Fenoménem se podobný druh zábavy stal až kolem roku 2010, kdy se světovou mekou téhle zábavy stalo Japonsko a v Evropě Maďarsko. Počet míst, kde můžete v současnosti rozluštit nějaké z tajemství a zahrát si únikovou hru všemožných náročností, se pohybuje ve stovkách tisíc.

Všechny podstatné informace o hře najdete na www.escapeboom.cz. Dvoučlenná skupina zaplatí za návštěvu místnosti profesora Kleina tisíc korun, tři až pět osob o dvě stokoruny více.

Foto Escape Boom

Štítky úniková hra, Liberec, zábava, Petr Němeček, Agatha Christie, Japonsko, Evropa, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedna místnost, 77 minut, desítky úkolů. Vyzkoušejte si fenomén dnešní doby – únikovou hru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.