Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chceš bezpečný Turnov? Přidej se! Internetem koluje výzva verbující k domobraně před migranty

Bydlíte v Turnově, máte bojové plemeno psa a je vám 21 až 55 let? Gratulujeme, splňujete všechny požadavky pro zařazení do turnovské domobrany. Nežertujeme, příspěvek verbující místní obyvatele do nově vznikající domobrany koluje od dnešního rána po sociálních sítích, kde rozpoutal pořádnou diskuzi.

„Požadavky: věk 21 – 55 let. Majitelé psů: rotvajler, německý ovčák, americký stafordšírský teriér, bullterier, mastif, ridgeback vítání. Všichni, kteří chtějí, aby město bylo bezpečné, tak jako je nyní,“ píše se ve výzvě. Její autor, který se podepisuje jako Jack Daniel dodává: „Začátek činnosti zhruba v dubnu 2016, po ustavující schůzce, zvolení výboru domobrany.“  Další činností má být podle něho zavedení seminářů o sebeobraně, právní školení, tělesná příprava a pobyty se psy v přírodě, posilování, monitoring a součinnost s policií.

Samotného autora příspěvku jsme se během úterý snažili bezúspěšně kontaktovat.

Jeho příspěvek jen během dopoledne sdílelo a komentovalo několik desítek lidí. „Turnov je z hlediska kriminality naprosto bezpečné město, teda do doby, než v něm bude pochodovat parta magorů s "buteriéry" a hledat pedofily tam, kde žádní nejsou,“ komentuje na facebooku verbování do domobrany například Tomáš Lánský.

Samotný autor příspěvku nabádajícího obyvatele Turnova k domobraně v úterý rovněž upozornil na pohyb údajných migrantů po městě. „Tři imigranti spatřeni na Náměstí Českého ráje v Turnově v 10:30. Byli v bankomatu u České spořitelny a pak byli v Tescu,“ píše na facebooku Jack Daniel. Zajímavostí je, že příspěvek přidal v 10:15, tedy čtvrt hodiny před údajným spatřením migrantů.

V oficiálních statistikách však i nadále zůstává u počtu zadržených migrantů v Libereckém kraji číslo 0. „Mohu potvrdit, že policie v Libereckém kraji zatím žádného nelegálního migranta nezadržela,“ uzavřela mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Foto Facebook/Jack Daniel

Štítky Turnov, Jack Daniel, policie, Facebook, Liberecký kraj, Tesco, Česká spořitelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceš bezpečný Turnov? Přidej se! Internetem koluje výzva verbující k domobraně před migranty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.