Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zájemci můžou stále žádat o kotlíkové dotace, kraj zatím přijal tisíc žádostí

Zájemci o kotlíkové dotace mají stále šanci uspět. O finanční podporu na výměnu starého kotle požádalo bezmála tisíc lidí, finance zbývají ještě zhruba na stovku žadatelů. Ti můžou své žádosti podávat na podatelně krajského úřadu nebo zasílat poštou. Celkem rozdělí Liberecký kraj zhruba 135 milionů korun.

„K úterý 16. února jsme v rámci vyhlášeného programu přijali téměř 990 žádostí o kotlíkovou dotaci. Finanční prostředky nejsou dosud vyčerpány a stále je tedy možnost žádosti o dotaci podávat,“ uvedl radní Vít Příkaský (ČSSD).

Liberecký kraj rozděluje peníze na kotle poprvé. Výzva na podávání žádostí platí až do konce června příštího roku, ve skutečnosti se ale příjem zastaví ve chvíli, kdy se peníze vyčerpají. Dotace je určena pouze na výměnu kotlů na tuhá paliva s ručním přikládáním v rodinných domech.

„Žádosti, které budou na krajský úřad doručeny do konce února, projdou hodnocením v průběhu března. Pokud žádost splní veškeré náležitosti, bude následně přidělená částka dotace schválena radou kraje, poté vyrozuměn žadatel a nejpozději v průběhu května uzavřeme s žadatelem Smlouvu o poskytnutí dotace,“ vysvětluje další postup Vít Příkaský.

Pokud nebude žádost o dotaci kompletní nebo v ní budou formální nedostatky, žadatel obdrží písemnou výzvu k jejímu doplnění. „Není potřeba kvůli drobným nesrovnalostem žadatele vylučovat,“ dodává hejtman Martin Půta (SLK). Taková žádost pak dostane nové časové razítko a pořadí podle toho, kdy budou nedostatky doplněny. Poté musí dotaci odsouhlasit rada kraje a teprve následně může dojít k uzavření smlouvy.

Foto pixabay.com

Štítky dotace, Liberecký kraj, ČSSD, Martin Půta, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci můžou stále žádat o kotlíkové dotace, kraj zatím přijal tisíc žádostí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.