Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: Déšť zvedl hladiny řek. Jizera je na prvním povodňovém stupni

Intenzivní deště zvedly hladiny řek v Libereckém kraji, nikde ale zatím nepůsobí žádné problémy. První povodňový stupeň platí od půlnoci na Jizeře v Železném Brodě, aktuálně tam hladina dosahuje 244 centimetrů. Dnes ráno už podle informací z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v kraji neprší, déšť ustal ještě před půlnocí a potoky a řeky dál nestoupají.

V Libereckém kraji spadlo za poslední dva dny kolem 40 milimetrů srážek. Nejvíc pršelo v Jizerských horách, stanice na Souši ukázala více než 52 milimetrů. "V souvislosti s dešti jsme vyjížděli jen čerpat do nemocnice v Jilemnici, kam tekla voda, kterou nepobrala kanalizace," řekl dnes operační důstojník libereckých hasičů. V Liberci také hasiči odstraňovali dva spadlé stromy.

Dnes ráno je většinou v Libereckém kraji oblačno až zataženo, ale neprší. Další déšť očekávají meteorologové až večer. Teploty se pohybují od čtyř do deseti stupňů. Silnice v kraji jsou holé a sjízdné, silničáři ale varují před nárazovým větrem v horských oblastech. V horách může podle meteorologů vítr dosahovat 55 kilometrů, na hřebenech až 70 kilometrů v hodině.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, Jizera, Český hydrometeorologický ústav, Železný Brod, Masarykova městská nemocnice v Jilemnici, Jizerské hory, Souš (Králický Sněžník), Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUÁLNĚ: Déšť zvedl hladiny řek. Jizera je na prvním povodňovém stupni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.