Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Legendární restaurace Adam a Eva má nový název i provozovatele

Do prostor bývalé restaurace Adam a Eva v Jablonci nad Nisou se opět vrátil ruch. Po neshodách s původním nájemcem vypsalo město výběrové řízení na nového provozovatele, které vyhrál Pivovar Svijany. Ten v tradičních prostorách otevřel restauraci Radnice, která má vrátit zašlou slávu vyhlášené restauraci.

„Rekonstrukce, na které se podílely všechny zapojené subjekty, vyšla na 12 milionů korun a výsledkem je tradiční svijanská pivnice. Věříme, že se zařadí mezi naše nejlepší restaurace v Jablonci nad Nisou,“ říká Roman Havlík, ředitel Pivovaru Svijany a dodává: „Podnik zahájil provoz na začátku února 2016 a už teď vidíme, že se těší velkému zájmu. Během prvních 3 dnů od otevření se zde vytočilo 2000 našich piv.“

V nové pivnici můžou návštěvníci vybírat ze sedmi druhů svijanských piv - Svijanský Máz, 450, Rytíře, Kvasničák, Kněžnu, pšeničný Weizen a nealkoholického Vozku.

Restaurace Radnice se zaměřuje především na českou kuchyni a jídla vařená ze surovin od místních dodavatelů. „Zákazníci k nám mohou přijít téměř v kteroukoliv denní dobu. Ve všední dny otvíráme už v 7 hodin a připravujeme snídaně, v poledne je pro hosty připravené denní menu za zvýhodněné ceny a samozřejmě nechybí ani stálý jídelní lístek. Jídla se snažíme téměř denně obměňovat a stále tak naše hosty překvapovat,“ doplňuje provozovatel podniku Luke Karaqi.

Do výběrového řízení se původně přihlásilo 15 zájemců, komise pak vybírala ze sedmi z nich a v posledním kole se rozhodovalo ze tří. Výběrová komise posuzovala plánované úpravy prostoru a diskutována částka k proinvestování. „Svijanský pivovar dokázal v sousedním Liberci, že provozovat restaurace umí a věřím, že jsme vybrali dobře a v centru Jablonce vznikne místo, kam budou lidé rádi chodit a střed města ožije,“ konstatuje jablonecký primátor Petr Beitl.

Foto Pivovar Svijany

Štítky restaurace, Jablonec nad Nisou, Pivovar Svijany, Roman Havlík, Petr Beitl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární restaurace Adam a Eva má nový název i provozovatele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.