Do prostor bývalé restaurace Adam a Eva v Jablonci nad Nisou se opět vrátil ruch. Po neshodách s původním nájemcem vypsalo město výběrové řízení na nového provozovatele, které vyhrál Pivovar Svijany. Ten v tradičních prostorách otevřel restauraci Radnice, která má vrátit zašlou slávu vyhlášené restauraci.
„Rekonstrukce, na které se podílely všechny zapojené subjekty, vyšla na 12 milionů korun a výsledkem je tradiční svijanská pivnice. Věříme, že se zařadí mezi naše nejlepší restaurace v Jablonci nad Nisou,“ říká Roman Havlík, ředitel Pivovaru Svijany a dodává: „Podnik zahájil provoz na začátku února 2016 a už teď vidíme, že se těší velkému zájmu. Během prvních 3 dnů od otevření se zde vytočilo 2000 našich piv.“
V nové pivnici můžou návštěvníci vybírat ze sedmi druhů svijanských piv - Svijanský Máz, 450, Rytíře, Kvasničák, Kněžnu, pšeničný Weizen a nealkoholického Vozku.
Restaurace Radnice se zaměřuje především na českou kuchyni a jídla vařená ze surovin od místních dodavatelů. „Zákazníci k nám mohou přijít téměř v kteroukoliv denní dobu. Ve všední dny otvíráme už v 7 hodin a připravujeme snídaně, v poledne je pro hosty připravené denní menu za zvýhodněné ceny a samozřejmě nechybí ani stálý jídelní lístek. Jídla se snažíme téměř denně obměňovat a stále tak naše hosty překvapovat,“ doplňuje provozovatel podniku Luke Karaqi.
Do výběrového řízení se původně přihlásilo 15 zájemců, komise pak vybírala ze sedmi z nich a v posledním kole se rozhodovalo ze tří. Výběrová komise posuzovala plánované úpravy prostoru a diskutována částka k proinvestování. „Svijanský pivovar dokázal v sousedním Liberci, že provozovat restaurace umí a věřím, že jsme vybrali dobře a v centru Jablonce vznikne místo, kam budou lidé rádi chodit a střed města ožije,“ konstatuje jablonecký primátor Petr Beitl.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.