Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stačí mít pořád dobrou náladu, radí Anna Altmanová, která oslavila 100. narozeniny

Sté narozeniny oslavila v pondělí 21. března Anna Altmanová. Do Domova pro seniory ve Vratislavicích nad Nisou ji k nejkulatějšímu jubileu přišel pogratulovat náměstek primátora pro školství, sociální věci, cestovní ruch a kulturu Ivan Langr a zástupkyně městské komise pro občanské obřady a záležitosti. Oslavenkyni popřálo hodně zdraví také vedení Libereckého kraje a městského obvodu Vratislavice nad Nisou.

„Cítím se dobře. Nikdy jsem si nic neodpírala, a třeba v jídle se neomezuji ani dnes. Beru život z té lepší stránky a s úsměvem. Díky tomu jsem se dožila tak vysokého věku,“ svěřila se Anna Altmanová, která dodnes jednou týdně na muzikoterapii zpívá a v keramické dílně domova tvoří svýma rukama drobné ozdoby. Svým receptem na dlouhověkost se sama řídí. Radost ze života a optimismus dodnes šíří kolem sebe.

Anna Altmanová se narodila 21. března roku 1916 v obci Železnice u Jičína. Na ženu měla zajímavé povolání. Opravovala žehličky a další drobné elektrospotřebiče. Vychovala dvě děti, dceru a syna, a podílela se také na výchově svého vnuka. Velkou část života prožila v Liberci. Do domova seniorů přišla před šesti lety.

Autoři | Foto Jan Král

Štítky Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Ivan Langer, Liberecký kraj, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stačí mít pořád dobrou náladu, radí Anna Altmanová, která oslavila 100. narozeniny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.