Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Soutěž pro začínající podnikatele ovládly ženy. Vítězkou se stala Klára Altová

Připravovaná prodejna spojená s ruční výrobou šperků a sklářských doplňků do bytu vyhrála soutěž pro začínající podnikatele T-Mobile Rozjezdy. Porota, která rozhodovala o vítězi krajského kola celostátní soutěže, dnes v Liberci hodnotila 14 projektů. Mezi nimi byly například i výroba šperků z plastů nebo domácích sušenek pro psy.

Ve vítězné prodejně U Kahanu zákazníci uvidí celý proces výroby šperků a dalších doplňků z foukaného a vinutého skla. S tímto nápadem do soutěže přišla šperkářka Klára Altová. Nezřídka se setkává s tím, že její práci hodnotí lidé jako drahou. "Aby viděli, že není zas tak jednoduché se to naučit a vyrobit to," uvedla. Předpokládá, že prodejnu otevře v létě. Bude v centru Liberce, v uličce mezi Pražskou a Moskevskou ulicí. Spojená bude s rodinnou restaurací, konat se v ní budou workshopy pro veřejnost i firmy, prodávat tam chtějí díla místních výtvarníků. "Bude to takový výtvarný komunitní prostor," dodala Altová.

Do republikového finále spolu s prodejnou postoupily další dva projekty. Rodinná farma Elišky Markové ze Všeni v Českém ráji chce ještě letos začít prodávat ovoce usušené přirozeně bez chemických přísad. "Jsme schopni vyrobit zdravý produkt. Naše rodina vlastní ekologické ovocné sady," uvedla. Farma chce nabízet usušené ovoce, které podle Markové na českém trhu chybí nebo se obtížně shání. Například půlené sušené švestky nebo celé hrušky.

V krajském kole uspěla i Adéla Beranová z Turnova s firmou distribuující obsah pro náročného filmového diváka Pannonia Entertainment. "V českých kinech chybí alternativní obsah," uvedla Beranová. Podle ní v Česku fungují přes půl roku. "Zájem neustále roste," dodala. V kraji podle ní spolupracují s kiny v Turnově, Frýdlantu, Semilech či Jablonci. Firma nabízí kinům živé přenosy i záznamy divadelních představení, koncerty, opery, výstavy i kultovní filmy.

Soutěž Rozjezdy se letos koná pošesté, přihlásilo se do ní rekordních 409 projektů z celé země, o třetinu více než loni.

Autoři | Foto T-Mobile Rozjezdy

Štítky soutěž, šperk, projekt, Liberec, T-Mobile, Turnov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěž pro začínající podnikatele ovládly ženy. Vítězkou se stala Klára Altová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.