Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zahrady a sklepy Pod Skalkou v Jablonci už nebude zaplavovat voda

Zahrady a sklepy domů v lokalitě Pod Skalkou v Jablonci nad Nisou už nebude při každém silnějším dešti zaplavovat voda. Severočeská vodárenská společnost (SVS) připravila rekonstrukci narušené kanalizace i historického vodovodu. Stavba se uskuteční v koordinaci s plánovanou rekonstrukcí plynovodu, sdělil dnes generální ředitel SVS Bronislav Špičák. Celá akce včetně položení nového povrchu komunikace má být hotova do 15. října.

Obnova zastaralých kanalizačních a vodovodních sítí patří podle Špičáka k prioritám Severočeské vodárenské. "Z letošní částky na investice 1,27 miliardy korun dáváme téměř 80 procenta právě na obnovu vodohospodářského majetku společnosti," řekl Špičák. Stávající kanalizace v ulicích Pod Skalkou, Karla Čapka a Stříbrná je z roku 1970, vodovod je ještě podstatně starší - z roku 1919.

Podle mluvčího SVS Jiřího Hladíka odhalila kamerová prohlídka, že kanalizační stoka je ve velmi špatném technickém stavu. "Je staticky narušená, popraskaná a s netěsnými spoji," popsal problém Hladík. Ve špatném stavu je podle něj i souběžný vodovod, proto padlo rozhodnutí obojí vyměnit. Zrekonstruováno bude kolem půl kilometru kanalizačního potrubí a zhruba stejně dlouhý úsek vodovodu.

Stavební práce v lokalitě budou podle Hladíka zahájeny v nejbližších dnech. Pracovat se bude v otevřených výkopech, obyvatelé proto musí počítat i s dopravním omezením. Potrubí by mělo být položeno do 10. srpna, samotná komunikace má být včetně nových povrchů dokončena do 15. října. Rekonstrukce je jednou z 12 akcí na Jablonecku, do nichž letos SVS investuje včetně DPH téměř 120 milionů korun.

Autoři | Foto SVS

Štítky Jablonec nad Nisou, Severočeská vodárenská společnost, Jiří Hladík, Stříbrná, sklep

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zahrady a sklepy Pod Skalkou v Jablonci už nebude zaplavovat voda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.