Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město chce přestavět bývalou školku na azylový dům

Budova bývalé školky ve Věkově ulici v Ruprechticích by do tří let mohla najít nové uplatnění. Více než sto let stará budova zeje čtvrtým rokem prázdnotou a městu se ji dlouho nedaří udat. Teď by v ní ale rádo vybudovalo Azylový dům pro ženy a rodiny s dětmi. Celá přestavba by měla vyjít na více než 13 milionů korun.

„Pokud se nám projekt podaří realizovat, mělo by v bývalé školce vzniknout až 10 lůžek pro ženy a tři byty pro rodiny s dětmi,“ řekl náměstek primátora Ivan Langr (Změna). Podle něho není žádná taková služba v Liberci ani Libereckém kraji. V krajském městě je jen azylový dům pro matky s dětmi v tísni, v Domově sv. Moniky provozovaném Oblastní charitou v Uhlířské ulici je šest pokojů. Dalších sedm pokojů je v Domově sv. Anny ve Stráži nad Nisou. Nejbližší noclehárna pro ženy je naopak až v Jablonci nad Nisou.

Azylový dům by město neprovozovalo samo, ale prostřednictvím některé ze sociálních služeb. „Výhodou je, že na tyto pobytové služby lze získat investiční peníze z evropských fondů, souběžně máme od kraje předslíbeno zařazení budoucího azylového domu do základní sítě sociálních služeb, což je podmínkou čerpání provozních dotací,“ dodal Langr.

Celá přestavba by měla vyjít na 13,3 milionu korun, z toho evropská dotace by činila 11,3 milionu. Zbytek by měla pokrýt dotace ze státního rozpočtu a spoluúčast města.

Foto Google

Štítky azylový dům, Ivan Langr, Ruprechtice, Liberec, Liberecký kraj, Stráž nad Nisou, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce přestavět bývalou školku na azylový dům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.