Svou vlastní restauraci otevřel v Liberci světově proslulý francouzský šéfkuchař Claude Durand, držitel několika mezinárodních ocenění, který vařil v mnoha zemích Evropy, Asie či Středního východu. V restauraci Le Bistro vaří zásadně z čerstvých lokálních surovin. Na jídelním lístku najdete například pošírovaného pstruha, tradiční cibulovou polévku s vysockým chlebem a kozím sýrem či vynikající dezerty.
Své dodavatele si Claude Durand pečlivě vybíral již několik týdnů předem. „Čím více jsem toho viděl, ochutnal a vyzkoušel, tím jsem ohromenější kvalitou i širokým výběrem bio a farmářských potravin. Překvapila mě vysoká kvalita masa – vepřového, hovězího i drůbeže. Na farmách vidíte spokojená zvířata pasoucí se na rozlehlých pastvinách, jsou tu farmy nabízející bio ryby – pstruhy či kapry,“ říká Claude Durand. Mezi dodavateli tak najdete například pečivo z Vysokého nad Jizerou, hovězí maso z Ekofarmy Tanvald nebo ryby ze Smržovky. „Největším překvapením pro mě byly sýry. Původně jsem chtěl dovážet sýry z Francie, ale na Farmě pod Ještědem jsem našel tak skvělé kozí sýry, že jsem jim dal přednost před francouzskými,“ chválí české farmáře Claude Durand.
Kvalita pokrmů a čerstvé suroviny pro Le Bistro naprosto zásadní. „Není mým cílem provozovat luxusní restauraci s honosným interiérem či drahými dekoracemi. Chci, aby Le Bistro bylo příjemným místem, kde se lidé budou cítit dobře, vychutnají si příjemnou atmosféru a zejména kvalitní a hezky připravené jídlo,“ vysvětluje filozofii restaurace Claude Durand, který je se svými hosty prakticky v nepřetržitém kontaktu. Nejenom, že se zastaví u stolu a zajímá ho, zda lidem chutná, ale protože má restaurace otevřenou kuchyň, je možné šéfkuchaře vidět také přímo při práci.
Restaurace Le Bistro je otevřena od úterý do neděle od 8 do 22 hodin (pá, so do 23 h). Nabízí snídaně, výhodná polední menu i širokou nabídku ze stálého jídelního lístku, který se bude měnit podle sezóny a aktuálně dostupných surovin.
Liberecký kraj
Spižírna Liberec, Ekofarma Tanvald, Pstruzi.eu Smržovka, Řeznictví Studenec, Pekařství Hlůžovi Vysoké nad Jizerou, Farma pod Ještědem
Další dodavatelé
Farma Loužná, Davídkovo koření, Farma Šilarovi Hnátnice v Orlických horách, p. Janda – česnek z Loun
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.