Počasí dnes0 °C, zítra1 °C
Pondělí 23. prosince 2024  |  Svátek má Vlasta
Bez reklam

Máte rádi francouzskou kuchyni? Zajděte do nové restaurace Na Perštýně

Svou vlastní restauraci otevřel v Liberci světově proslulý francouzský šéfkuchař Claude Durand, držitel několika mezinárodních ocenění, který vařil v mnoha zemích Evropy, Asie či Středního východu. V restauraci Le Bistro vaří zásadně z čerstvých lokálních surovin. Na jídelním lístku najdete například pošírovaného pstruha, tradiční cibulovou polévku s vysockým chlebem a kozím sýrem či vynikající dezerty.

Své dodavatele si Claude Durand pečlivě vybíral již několik týdnů předem. „Čím více jsem toho viděl, ochutnal a vyzkoušel, tím jsem ohromenější kvalitou i širokým výběrem bio a farmářských potravin. Překvapila mě vysoká kvalita masa – vepřového, hovězího i drůbeže. Na farmách vidíte spokojená zvířata pasoucí se na rozlehlých pastvinách, jsou tu farmy nabízející bio ryby – pstruhy či kapry,“ říká Claude Durand.  Mezi dodavateli tak najdete například pečivo z Vysokého nad Jizerou, hovězí maso z Ekofarmy Tanvald nebo ryby ze Smržovky. „Největším překvapením pro mě byly sýry. Původně jsem chtěl dovážet sýry z Francie, ale na Farmě pod Ještědem jsem našel tak skvělé kozí sýry, že jsem jim dal přednost před francouzskými,“ chválí české farmáře Claude Durand.

Šéfkuchaři vidí hosté pod pokličku

Kvalita pokrmů a čerstvé suroviny pro Le Bistro naprosto zásadní. „Není mým cílem provozovat luxusní restauraci s honosným interiérem či drahými dekoracemi. Chci, aby Le Bistro bylo příjemným místem, kde se lidé budou cítit dobře, vychutnají si příjemnou atmosféru a zejména kvalitní a hezky připravené jídlo,“ vysvětluje filozofii restaurace Claude Durand, který je se svými hosty prakticky v nepřetržitém kontaktu. Nejenom, že se zastaví u stolu a zajímá ho, zda lidem chutná, ale protože má restaurace otevřenou kuchyň, je možné šéfkuchaře vidět také přímo při práci.

Restaurace Le Bistro je otevřena od úterý do neděle od 8 do 22 hodin (pá, so do 23 h). Nabízí snídaně, výhodná polední menu i širokou nabídku ze stálého jídelního lístku, který se bude měnit podle sezóny a aktuálně dostupných surovin.

Seznam vybraných dodavatelů restaurace Le Bistro

Liberecký kraj 
Spižírna Liberec, Ekofarma Tanvald, Pstruzi.eu Smržovka, Řeznictví Studenec, Pekařství Hlůžovi Vysoké nad Jizerou, Farma pod Ještědem

Další dodavatelé 
Farma Loužná, Davídkovo koření, Farma Šilarovi Hnátnice v Orlických horách, p. Janda – česnek z Loun

Autoři

Štítky restaurace, statek, Claude Durand, francouzská kuchyně, pstruh, kozí sýr, polévka, dezert, sýr, maso, Liberec, pečivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte rádi francouzskou kuchyni? Zajděte do nové restaurace Na Perštýně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.