Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koupaliště v Českém Dubu není vhodné ke koupání. Fekální znečištění překročilo limity

Voda v městském přírodním koupališti v Českém Dubu na Liberecku není podle hygieniků vhodná ke koupání. Podle jejich posledního rozboru tam byly překročeny limity pro ukazatele fekálního znečištění. Vyplývá to z informací na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Příčinu znečištění město zatím nezná. "Jsou tam dva přítoky. V pondělí přijde hygiena udělat jejich kontrolu, abychom věděli, zda je problém v některém z přítoků, nebo v samotném koupališti," uvedla tajemnice městského úřadu v Českém Dubu Jana Svobodová. Na základě výsledků podle ní pak město rozhodne, zda přijme nějaká opatření.

O údržbu areálu se město sice stará, vstupné ale nevybírá. Podle údajů hygieniků za předchozích 11 let nebyl na českodubském koupališti ani jednou problém s kvalitou vody.

V Libereckém kraji je českodubské koupaliště jediným ze sledovaných koupališť, kde hygienici nedoporučují koupání. Zhoršenou kvalitu vody má Máchovo jezero u Doks na Českolipsku a přírodní koupaliště v Chrastavě u Liberce. Lidé by se tam měli po koupání osprchovat. Zvýšená pravděpodobnost vzniku zdravotních obtíží je hlavně u vnímavých jedinců, kam patří alergici, těhotné ženy nebo děti.

Mírně zhoršená kvalita vody je na dalších čtyřech místech v kraji, a to v Hamerském jezeře na Českolipsku, v přehradě Harcov v Liberci, koupališti v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku a rybníku Bažantník v Autocampu Sedmihorky v Českém ráji.

Autoři | Foto Koupaliště Český Dub

Štítky koupání, znečištění, Český Dub, Liberecký kraj, koupaliště, Krajská hygienická stanice, Jana Svobodová, Liberec, okres Česká Lípa, Doksy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Šona

za mlada jsme se vždy koupali v kdejaké kaluži,kam chcal,,,( čůraly krávy ),,nikomu to nevadilo,,a nikdo z nás žádné pupínky neměl,,nevím co se tady řeší,,hygiena a spol = prázdné nádoby =D

Čtvrtek, 16. června 2016, 18:16Odpovědět

Koupaliště v Českém Dubu není vhodné ke koupání. Fekální znečištění překročilo limity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.