Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam k vodě? Turnov nabídne večerní koupačku v Maškově zahradě

Velmi dobré podmínky ke koupání nabízejí venkovní koupaliště v Libereckém kraji na konci letní sezony. Vyplývá to z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci. Příznivá je i předpověď počasí pro nejbližší dny, nad 30 stupňů by se teplota v kraji měla dostat už dnes.

V Maškově zahradě v Turnově budou dnes mít lidé možnost koupat se dokonce i za tmy. "Chtěli jsme pro lidi udělat něco zajímavého," uvedl Jindřich Kořínek, jednatel společnosti Městská sportovní Turnov, která koupaliště provozuje. Nový venkovní bazén s atrakcemi je otevřený od června, je nejmodernější v Libereckém kraji. Noční koupání v něm bude poprvé, areál bude otevřený do 23:00.

Pro plavčíky bude podle Kořínka možná paradoxně jednodušší sledovat dění v bazénu v noci než za dne. "Máme v bazénu podvodní osvětlení, takže hladina bude osvětlená," dodal.

Nejvyšší jakost nemá voda na osmi ze 33 koupališť, které hygiena v Libereckém kraji sleduje. Kvůli zhoršené kvalitě vody doporučují hygienici se osprchovat po koupání na Máchově jezeře u Doks na Českolipsku a na na koupališti v Chrastavě u Liberce. Mírně zakalená je voda v oblíbeném Hamerském jezeře na Českolipsku. Obdobně jsou na tom i přírodní koupaliště v Zákupech a Nedamově na Českolipsku, v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku, v liberecké přehradě i rybníku Bažantník u Autocampu Sedmihorky v Českém ráji.

Autoři | Foto Maskova-zahrada.cz

Štítky Turnov, Liberecký kraj, koupaliště, koupání, Liberec, Krajská hygienická stanice, bazén, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam k vodě? Turnov nabídne večerní koupačku v Maškově zahradě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.