Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Prezidentem libereckého Denso je od září Šiničiró Jamadži

Společnost Denso Manufacturing Czech, která je největším zaměstnavatelem v Průmyslové zóně Liberec-Jih, má od září nového prezidenta. Šiničiró Jamadži vystřídal Karla Balatku, který stál v čele společnosti od roku 2010. "Zvykem japonských společností bývá rotace čelních představitelů, šestileté funkční období pana Balatky bylo proti této tradici dlouhým časovým úsekem," sdělila dnes mluvčí společnosti Markéta Dousková.

Šiničiró Jamadži je v pořadí pátým prezidentem libereckého závodu. Dosud působil podle Douskové sedm let na stejné pozici v Číně a má zkušenosti také z výrobních závodů v USA a Velké Británii. "Chtěl bych pokračovat v politice, která stojí na Vizi2020 vytvořené panem Balatkou," řekl při svém nástupu do funkce. V roli jednatele liberecké společnosti zůstává podle Douskové Atsuši Murase.

Denso Manufacturing je součástí japonské skupiny Denso, která do vybudování libereckého závodu investovala více než tři miliardy korun. Výrobu v Liberci zahájila na podzim 2003, letos v únoru dokončila rozšíření závodu za dalších 400 milionů korun. Liberecký závod se specializuje na výrobu klimatizačních jednotek pro automobily, chladičů a ventilátorů k nim. Největšími odběrateli jsou automobilky skupiny Volkswagen, Ford, Lamborghini, Suzuki, TPCA, BMW, Mercedes - Benz.

Autoři | Foto Syner

Štítky Denso, DENSO MANUFACTURING CZECH, USA, Čína, Velká Británie, BMW, Volkswagen, Mercedes-Benz, Ford Motor Company, Lamborghini

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezidentem libereckého Denso je od září Šiničiró Jamadži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.