Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Centrum Liberce má novou vánoční výzdobu. Za osvětlení zaplatilo město zhruba milion korun

Zbrusu nové adventní osvětlení, které dostal vánoční strom vloni, a díky tomu byl vyhodnocen jako druhý nejhezčí v České republice, letos pokrylo také Pražskou a Moskevskou ulici, Soukenné náměstí, náměstí Dr. E. Beneše a částečně historickou radnici.

Hlavním motivem ozdob na veřejném osvětlení je stylizovaný vánoční stromek, převěsům nad oběma hlavními ulicemi pak dominují sněhové vločky. Vše ve stříbrno-zlaté kombinaci. Liberec za osvětlení s názvem Zimní pohádka zaplatil zhruba milion korun. Instalováno do ulic města je od pondělního večera.

„Původní výzdoba už technicky ani esteticky nesplňovala současné trendy a obnova osvětlení byla nutností. Technický stav vyžadoval neustálé opravy, jejichž provedení bylo značně komplikované a nákladné,“ vysvětluje primátor Tibor Batthyány (ANO).

Město výzdobu v centru naposledy měnilo před zhruba 15 lety. Jiná bude letos i adventní tržnice se 40 dřevěnými stánky na náměstí před radnicí. Město s novým nájemcem uzavřelo smlouvu na pět let. Nájemce se bude podílet i na zajištění adventního programu na náměstí, město na program přidá asi 100 tisíc korun. Liberecké trhy budou tradičně nejdelší v kraji, potrvají od 1. do 23. prosince. Doprovodné akce jsou plánovány na každý den, mezi nimi bude i muzikálové vystoupení Sněhová královna či koncert skupiny Jarret.

Foto Bezedný Frank

Štítky osvětlení, Liberec, Česko, Tibor Batthyány, ANO 2011, Zimní pohádka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum Liberce má novou vánoční výzdobu. Za osvětlení zaplatilo město zhruba milion korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.