Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plánujete Silvestra na horách? V Libereckém kraji lze stále sehnat pobyty na přelom roku

V zimních střediscích Libereckého kraje lze ještě sehnat ubytování na Silvestra, což před několika lety bylo v tuto dobu nemyslitelné. Lidé ale po špatných předchozích zimách častěji objednávají pobyty na poslední chvíli. Informaci potvrdila Lenka Kostlánová z infocentra v Rokytnici nad Jizerou, které zprostředkovává ubytování nejen v Rokytnici, ale i nedalekých Pasekách nad Jizerou, Harrachově, Vítkovicích či Jablonci nad Jizerou.

"Zvýšený zájem jsme zaznamenali až týden před Vánoci," uvedla Kostlánová. V předchozích dvou třech letech podmínky k lyžování v závěru roku moc dobré nebyly, letos je to výrazně lepší. V provozu jsou všechna větší střediska.

Na závěr roku jsou podle Kostlánové obsazené zejména hotely a penziony. "Priváty a apartmány mají ještě volná místa," dodala. Třeba v Harrachově lze ale ještě najít ubytování i v hotelích. "Silvestrovské termíny jsou téměř vyprodány, ale několik posledních volných pokojů ještě máme k dispozici. Největší zájem je tradičně od tuzemských klientů, dále z Polska a Německa," řekl jednatel firmy Czech Inn Hotels Jaroslav Svoboda, která provozuje v Harrachově tři hotely.

S trochou štěstí se dá sehnat pobyt i v Bedřichově v Jizerských horách. "Je to o náhodě, když někdo zruší rezervaci a pobyt odřekne," uvedla vedoucí bedřichovského infocentra Gabriela Hozdová. Plno je například v hotelích Františka Jelínka. "Premiér se zaplnil už před tři čtvrtě rokem, u Jelínka jsme to doplňovali v posledních 14 dnech. Jak nebyly dobré zimy, tak lidé váhali," uvedl majitel dvou bedřichovských hotelů.

V závěru roku ale lidé nemíří jen na hory, velký zájem o silvestrovské pobyty hlásí i liberecké hotely. "Silvestr patří tradičně k našim top termínům, stejně jako minulý rok máme v Clarion Grandhotelu Zlatý Lev kompletně obsazených všech 117 pokojů včetně nejluxusnějšího prezidentského apartmá," uvedla mluvčí hotelu Dana Belušová. Hosté si podle ní rezervují nejčastěji pobyty na tři noci. "Řada z nich se zúčastní našeho silvestrovského programu, který se nese ve zlatém stylu jako připomínka zlaté éry hotelu v rámci letošního 110. výročí otevření hotelu," dodala. O pobyty mají podle ní zájem hlavně Němci, Češi a Slováci.

Autoři

Štítky hotel, Liberecký kraj, Rokytnice nad Jizerou, silvestr, Jablonec nad Jizerou, Vítkovice, František Jelínek, Harrachov, Vánoce, Jaroslav Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plánujete Silvestra na horách? V Libereckém kraji lze stále sehnat pobyty na přelom roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.