Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vybírají knihy pro znevýhodněné děti. Za dva roky jich sehnali přes osm stovek

Komunitní středisko Kontakt se už na začátku roku 2015 připojilo k projektu Druhý život dětské knihy. Jeho cílem je sbírat knihy, které už jejich malí původní majitelé nechtějí a přesto ještě mohou dělat radost jinde. V tomto případě dětem ze znevýhodněného prostředí.

Od ledna 2015 do konce minulého roku vybralo liberecké středisko dohromady 826 dětských knih, pohádek, encyklopedií a knížek pro kluky i holky. 558 z nich už našlo nové majitele. Mezi nimi jsou děti ze sociálně znevýhodněných rodin a také instituce jako je Český červený kříž, Amina, Středisko výchovné péče Liberec, Dětský domov Semily nebo škola v Ostašově.

„V rámci podpory sociálně znevýhodněných rodin byly knihy předány i dětem, které žijí na ubytovnách v Liberci. Pro mnohé z nich to byl velký zážitek a těší se, až se budou moci do nových knížek začíst," řekl ředitel Kontaktu Michael Dufek. Ten by rád knihy nabídl i dalším institucím, pracujícím s dětmi ze znevýhodněného prostředí, či přímo dětem. „Zájemci nás mohou kontaktovat na telefonu. 485 244 991 nebo na email marie@ksk.liberec.cz," dodal ředitel.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kniha, Liberec, Český červený kříž, Semily, Ostašov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vybírají knihy pro znevýhodněné děti. Za dva roky jich sehnali přes osm stovek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.