Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do práce na kole můžete letos šlapat zadarmo

Už potřetí budou Liberečáci šlapat do práce na kole. Tradiční projekt, který má za úkol ulevit městu od náporu automobilů a donutit účastníky udělat něco pro své zdraví, letos podpoří vedení města čtyřicetitisícovou dotací. Z ní organizátoři ze sdružení Cyklisté Liberecka zaplatí účastníkům registrační poplatek a připraví doprovodný program.

V loňském roce se do celostátní kampaně zapojilo kolem dvou stovek lidí z Liberce a Jablonce nad Nisou. Do práce na kole jezdili denně také úředníci libereckého magistrátu a zaměstnanci městských organizací. Oba ročníky nevynechal ani i náměstek primátorky a propagátor cyklistické dopravy Jiří Rutkovský.

„Do práce jezdím na kole téměř denně. Pokud nevyužívám jízdní kolo, jezdím hromadnou dopravou. Nechci přitěžovat centru města zatíženému automobily. Těší mne, že množství dalších občanů využívá jízdní kolo a věřím, že podporou kampaně se počet cyklistů ještě navýší. Vím, že účastnický poplatek byl uváděn jako jeden z důvodů, kvůli kterému se někteří občané akce neúčastnili. Úhradou poplatku město tento problém odstraní a umožní účast v podstatě každému, kdo jezdí na kole. Radnice bude mít opět svůj tým, tak se na květen již těším,“ řekl náměstek liberecké primátorky Jiří Rutkovský.

Projekt Do práce na kole je podobně jako v minulém roce naplánován na květen. Všechny potřebné informace naleznete na webové stránce www.dopracenakole.net.

Štítky poplatek, Liberecký kraj, Liberec, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do práce na kole můžete letos šlapat zadarmo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.