Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ještěd navštívilo během víkendu asi 4500 lyžařů

Na návštěvnosti lyžařských areálů v Libereckém kraji se o víkendu podepsalo počasí. Slunečná sobota přilákala do hor tisíce lyžařů, v neděli odradil od cesty na sjezdovky zájemce vítr. Přesto jsou provozovatelé ski center celkově spokojeni, podmínky pro lyžování se výrazně zlepšily.

Sluníčko a prachový sníh na sjezdovkách si v sobotu užívaly lyžaři v Jizerských horách. "Celkově budeme mít asi rekordní týdenní návštěvnost," řekl dnes Pavel Bažant ze společnosti SKI Bižu, která provozuje největší jizerskohorská střediska na Tanvaldském Špičáku, Severáku v Hraběticích a v Bedřichově.

Víkend přinesl kromě slunce a větru do hor nový sníh. Přibylo až 15 centimetrů pokrývky. "Podmínky jsou ideální. Měli jsme za víkend 3800 lyžařů, sice byl dnes vítr a lidí míň, ale zase napadal pěkný prachový sníh, takže si můžeme konečně oddychnout, sezona je zachráněna," uvedl ředitel Spartaku Rokytnice Jiří Krtička.

Sportovní areál Ještěd navštívilo o víkendu asi 4500 lidí. "Sobota byla ideální, neděle bývá vždycky slabší, dnes navíc situaci ovlivnil silný vítr," popsal vedoucí střediska Jan Svatoš. Kabinová lanovka z Liberce na Ještěd dnes nevyjela. Podmínky jsou ale podle Svatoše ideální. "Zájemci mohou přijít 13. a 14. února k nám na závody ve slalomu, kterých se mohou sami zúčastnit," podotkl.

Výborné podmínky hlásí i střediska v Kořenově - Rejdicích, v Pasekách nad Jizerou a v Harrachově.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky lyžař, Ještěd, Liberecký kraj, Jan Svatoš, Spartak Rokytnice, a.s., Jizerské hory, Hrabětice, Bedřichov, Tanvaldský Špičák, Severák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještěd navštívilo během víkendu asi 4500 lyžařů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.