Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kocumová: Ředitel nemocnice bude ve své funkci pokračovat

Ředitel Krajské nemocnice Liberec Luděk Nečesaný zůstane podle náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Zuzany Kocumové ve své funkci. Nečesaný se v průběhu minulého týdne nechal slyšet, že kvůli soudnímu sporu syna je ochoten odejít ze své pozice. Po schůzce se Zuzanou Kocumovou údajně jeho odchod nehrozí.

„V této chvíli jsme se s generálním ředitelem shodli, že bude ve své funkci nadále pokračovat,“  popsala náměstkyně hejtmana a dodala: „Po rozhovoru vnímám z lidského pohledu jeho slova rozhořčení nad rozsudkem a snahu dokázat nevinu svého syna. Nicméně výsledkem společné diskuse je dohoda, že  současná situace nebude mít vliv na výkon jeho funkce ředitele. Na výše uvedený post byl pan Luděk Nečesaný vybrán na základě svých manažerských kvalit, které již během pěti měsíců svého působení prokázal“

Vedení Libereckého kraje je po půlročním působení Luďka Nečesaného v nemocnici spokojeno. „Dostatečným důkazem je mimo jiné i fakt, že rozpočet nemocnice v době jeho nástupu byl v deficitu cca 80 miliónů korun a do konce roku 2013 se podařilo hospodaření nemocnice finančně stabilizovat,“ uzavřela Zuzana Kocumová.

Ředitel nemocnice přesto před týdnem pohrozil odchodem ze své pozice poté, co soud poslal jeho syna do vězení na šestnáct let za pokus o vraždu. Se zatím nepravomocným rozsudkem se Luděk Nečesaný nechce smířit a stojí si za tím, že je jeho syn nevinný. Stejně tak oznámil, že jde do boje s hradeckou justicí. Kvůli tomu byl podle svých slov ochoten odejít z pozice ředitele krajské nemocnice.

Štítky Zuzana Kocumová, nemocnice, Luděk Nečesaný, Liberecký kraj, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kocumová: Ředitel nemocnice bude ve své funkci pokračovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.