Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Kraj napumpuje za tři roky do sportu devadesát milionů korun

Zastupitelstvo Libereckého kraje schválilo významný přísun peněz do sportu. Takzvaná strategie podpory sportu 2014 – 2016 zavazuje každý rok do sportovních aktivit v kraji nalít 30 milionů korun. Peníze mají jít především na sportování dětí, mládeže a veřejnosti, na budování infrastruktury i na velké sportovní akce.

„Schválení strategie znamená pro sportovní organizace v kraji především jistotu základního financování z krajského rozpočtu. Očekávám, že právě tato skutečnost přinese do oddílů, sdružení a jednot jistý klid, i když Liberecký kraj bohužel nemůže plně nahradit výpadek financování sportu z centrální úrovně a ze strany střešních sportovních organizací,“ uvedla Zuzana Kocumová, náměstkyně hejtmana, do jejíž kompetence oblast sportu spadá. „Ale díky přijaté strategii bude alespoň schopen zajistit udržení standardních podmínek pro sport pro obyvatele i návštěvníky kraje,“ dodala Kocumová.

Peníze poputují čtyřmi směry – na děti a mládež, na sportování veřejnosti, na budování infrastruktury a na významné akce s krajským přesahem.

Autoři

Štítky kraj, strategie, sport, miliony, Liberecký kraj, peníze, Zuzana Kocumová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj napumpuje za tři roky do sportu devadesát milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.