Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvalita vody na koupalištích v Libereckém kraji se nezměnila

Kvalita vody na přírodních koupalištích se za poslední týden příliš nezměnila. Na většině míst je podle informací uvedených na webu Krajské hygienické stanice v Liberci stále dobrá. Pomohlo tomu i chladné počasí v minulých dnech s vydatným deštěm, což se ale na druhou stranu nepříznivě projevuje na návštěvnosti koupališť.

Na víkend ale meteorologové předpovídají spíše slunečné počasí s teplotami nad 25 stupňů. Voda v přírodních nádržích je stále příjemná ke koupání. Například v Máchově jezeře má teplotu 24 stupňů, přes 23 stupňů má oblíbená přehrada v Jablonci a liberecká má 22 stupňů. Ze zhruba 30 sledovaných koupacích vod nemají nejvyšší hodnocení jen pět míst. 

Za nevhodné ke koupání považují hygienici od začátku léta Sluníčko v Chrastavě u Liberce. Zhoršená je voda v Máchově jezeře, kde hygienici doporučují kvůli sinicím citlivým jedincům, aby se po koupání osprchovali a předešli tak případným zdravotním problémům. Sníženou průhlednost má Hamerské jezero na Českolipsku, přehrada Harcov v Liberci a koupaliště v Sedmihorkách v Českém ráji.

Napsala ČTK

Štítky koupaliště, Liberec, Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice, koupání, Máchovo jezero, Jablonec, Chrastava, okres Česká Lípa, Český ráj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody na koupalištích v Libereckém kraji se nezměnila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.