Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zlodějské kvarteto kradlo v Liberci lžíce od bagrů

Na poněkud netradiční lup si delší dobu dělala zálusk čtveřice zlodějů z Liberce. Muži ve věku 25 až 49 let totiž třikrát vykradli jednu a tu samou firmu, ze které odnesli ve dvou případech lžíci od bagru a potřetí stavební míchačku. Za to každému hrozí až pět let za mřížemi. Škoda, kterou způsobili, přesahuje 100 tisíc korun.

„Způsob, jakým se dostávali muži do areálu, byl pokaždé shodný, do objektu vnikli dírou v plotě. Poté se již volně pohybovali uvnitř samotného areálu firmy,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Jeden ze čtveřice má podle ní již trestní minulosti, když ho před třemi lety odsoudil liberecký soud za krádeže.

Muži kradli od srpna loňského. Společně ukradli dvě lžíce v hodnotě 95 tisíc korun. V posledním případě se ke krádeži odhodlal pouze nejmladší a nejstarší z partičky. Oba muži ze stejné firmy na Hodkovické ulici v Liberci ukradli stavební míchačku, kterou odtáhli z areálu firmy a vrátili se zpět. 

"Poté rozbili vstupní dveře u skladu firmy, do kterého vnikli a následně z něj odcizili železné dveře, nerezové plechy a další kovový materiál v dosud nezjištěné hodnotě. Je tedy dosti pravděpodobné, že konečná škoda bude ještě vyšší. Většina odcizených věcí končila následně ve výkupnách sběrných surovin," uzavřela mluvčí. 

Štítky Liberec, bagr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlodějské kvarteto kradlo v Liberci lžíce od bagrů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.