Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mrazivá noc. Na Jizerce naměřili skoro 25 stupňů pod nulou

V noci na neděli mrzlo, až praštilo. Rtuť teploměru v celém kraji spadla až k hranici mínus dvaceti stupňů Celsia. Nejnižší teploty jako už tradičně hlásí osada Jizerka, kde meteorologové naměřili v neděli v osm hodin ráno 24,8 stupňů Celsia. Varování před silnými mrazy se tak potvrdilo.

Už před půlnocí zaznamenala meteorologická stanice na Jizerce teplotu nižší, než třiadvacet stupňů Celsia. O další dva stupně klesla rtuť teploměru ale až v ráno.

Bezmála devatenáct stupňů pod nulou ukazovaly teploměry v Liberci. Nejnižší teploty naměřili meteorologové dvacet minut po půlnoci.

Výstraha před extrémně nízkými teplotami platila pro většinu republiky do dnešního rána. V neděli přes den by v Libereckém kraji neměla teplota klesnout pod deset stupňů. 

„Mělo by být většinou zataženo, ojediněle slabé sněžení. Postupně ustávání srážek a ubývání oblačnosti,“ popsala Natalya Shustova z Českého hydrometeorologického ústavu. V neděli večer by podle ní mohlo opět přibývat oblačnosti.

Štítky Jizerské hory, stupeň Celsia, teploměr, Český hydrometeorologický ústav, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrazivá noc. Na Jizerce naměřili skoro 25 stupňů pod nulou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.