Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová rolba bude upravovat stopy od Smědavy na Jizerku

Nová rolba na úpravu běžkařských tratí začne jezdit v Jizerkách. Ta stará už dosluhovala, a tak Jizerská o.p.s, která se o tratě stará, musela pořídit novou. O příspěvek ale prosí i lyžaře. Ti mohou přispět formou dárcovské DMS. Rolba vyšla na 1,37 milionu korun.

Nová rolba bude jezdit na tratích především v oblasti Smědava – přehrada Souš – Jizerka. "Nákup nového stroje je pro nás nutností, neboť dožívající stroj z Jizerky je potřeba co nejrychleji nahradit. V opačném případě by vzhledem ke stáří stroje na Jizerce byla ohrožena úprava stop," vysvětlila ředitelka Jizerské o.p.s. Jana Lhotová.

Společnost rolbu vydražila na dražbě techniky Horské služby ČR a vyjde na částku 1,37 milionu korun. "Část z celkové ceny bychom rádi uhradili z účtu veřejné sbírky, kam může přispět kdokoli," dodala Jana Lhotová.

Příspěvky je možné zasílat například formou dárcovské SMS ve tvaru DMS MAGISTRALA na číslo 87 777. Cena dárcovské sms je 30 Kč, z nichž 27 Kč poputuje na podporu Jizerské magistrály. Zájemci mohou rovněž využít DMS Roční podporu - stačí zaslat DMS ROK MAGISTRALA na telefonní číslo 87 777. Cena této podpory je 12 x 30 Kč, přičemž Jizerská magistrála obdrží 12 x 27 Kč. Přispět lze rovněž vložením libovolné částky na účet 255 899 476 / 0300. Přispět můžete i koupí odznaku či samolepky na vybraných místech, jejichž seznam naleznete na www.jizerskaops.cz.

Autoři

Štítky jizerská, rolba, stopy, Jizerské hory, Smědava, Horská služba České republiky, Souš (Králický Sněžník), Jizerská magistrála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová rolba bude upravovat stopy od Smědavy na Jizerku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.