Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nový kanál ČT v Liberci vůbec nenaladíte. Není signál

Zklamání a rozčarování prožívají lidé z Liberecka. Tedy alespoň ti, kteří přijímají pozemní digitální signál a chtěli si naladit dva nové programy České televize. Smůla, Liberecko totiž vůbec není pokryté vysílačem.

 

A zda se situace změní, není jisté. Česká televize totiž nové programy Déčko a Art spouští na regionálním mulitplexu 7, který na Liberecku zatím nevysílá. Tedy zatím, na serveru Digizone.cz se v červenci objevila informace, že do konce srpna by měl mulitplex 7 vysílat z Jablonce, jenže  je poslední srpnový den a nic.

Navíc vysílač na Černé Studnici nad Jabloncem není pro Libercko úplně vhodný. Aby se signál dostal do Liberce, musí překonat Jizerky a například v případě mulitplexu 4 to je problém. V tomto multiplexu vysílá například televize Fanda, ale řada lidí ji v Liberci nenaladí. Signál z vysílače je slabý. Podle provozovatele multiplexu se ale výkon zvyšovat nebude.

Diváci z Liberce tak mají nabídku omezenou. Nenaladí HD kanály České televize, nenaladí dva nové programy ČT a velká část nenaladí ani Fandu nebo Smíchov. Asi nezbyde, než přejít na satelit.

Autoři

Štítky déčko, televize, naladit, Česká televize, Liberec, Liberecký kraj, vysílač, Jablonec, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový kanál ČT v Liberci vůbec nenaladíte. Není signál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.