Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Obleva nevadí, na horách lyžovaly o víkendu tisíce lidí

Vydařený víkend mají za sebou zimní střediska v Libereckém kraji, v sobotu i dnes v nich lyžovaly tisíce lidí. Podmínky jsou nadále velmi dobré, nejvíce sněhu mají v krkonošském Harrachově, až 120 centimetrů.

 


"Byl to takový lepší víkend, největší nápor byl dnes dopoledne. Fronty byly tak do deseti minut," uvedl náčelník harrachovské lanovky Milan Goč. Spokojeni jsou i v sousední Rokytnici, kde denně lyžovalo kolem 3500 lidí. "Lyžování bylo dobré, v sobotu svítilo sluníčko, dnes trochu sněžilo," uvedl ředitel Spartaku Rokytnice Jiří Krtička. Nejžádanější byla tradičně lanovka na Lysou horu, ve frontě se čekalo i 20 minut.

Plno bylo dnes také v Jizerských horách. V areálech společnosti Ski Bižu v Bedřichově, Hraběticích a na Tanvaldském Špičáku v sobotu lyžovalo asi 5000 lidí, dnes bylo lyžařů asi o deset procent méně. "Návštěvnost za víkend byla špičková, fronty byly do deseti minut," uvedl ředitel Ski Bižu Pavel Bažant.

Průměrný víkend má za sebou Ještěd, za oba dny přišlo asi 4000 lyžařů. "Dnes to bylo slabší, počasí tak nesvádělo k lyžování jako v sobotu, kdy svítilo sluníčko," řekl ředitel areálu Jan Svatoš.

Napsala ČTK

Štítky Liberecký kraj, Harrachov, Spartak Rokytnice, a.s., Jan Svatoš, Lysá hora, Jizerské hory, Bedřichov, Hrabětice, Tanvaldský Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obleva nevadí, na horách lyžovaly o víkendu tisíce lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.