Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přehlídku vypracovaných těl si nenechaly ujít stovky diváků

V Liberci si před zraky diváků dali pořádně do těla sportovci z celé republiky. Konal se tu závod smíšených družstev v crossfitu (propojení kondičního a posilovacího cvičení) "CROSS CHALLENGE LIBEREC". Na parkoviště před multikinem v OC NISA se sjely desítky sportovců nejen z České republiky ale i ze Slovenska nebo Polska.

Své tělo a dovednosti zde představil například Radek Hadrovský (několikanásobný mistr světa ve FITNESS WNBF), Martin Štěpánek (loňský vítěz Czech Beast Challenge v Ústí nad Orlicí a také Reebok CrossFit Fitness Championship v polském Krakově). A  K vidění byla i ženská těla. Soutěžního klání se zúčastnila i mistryně republiky ve vzpírání Pavla Kladivová.  Hlavním rozhodčím byl David Egydy, který se crossfitu věnoval několik let v Kanadě. Celou akcí prováděl světoznámý odborník na zdravou výživu Ivan Mach.

Po celodenním zápolení si zlato ve smíšené kategorii odvezl tým Crossfighters Ostrava. V kategorii muži zvítězil tým Spartans Big One Fitness.

„Jako organizátor a závodník v jedné osobě bych moc rád poděkoval všem soutěžícím rozhodčím hlavnímu rozhodčímu Davidu Egydymu moderátorovi celé akce Ivanu Machovi a všem těm kteří se podíleli na organizací,“ uvedl Radek Hadrovský.

Těm, kterým se závody v této mladé disciplíně Crossfit líbily a rádi by se začali tomuto sportu věnovat, se mohou těšit. V brzké době se totiž v Liberci otevře nová tělocvična plně vybavená pro veškeré potřeby crossfitové komunity.

Co je to Crossfit?

Crossfit je všestranný cvičební program, u kterého zapojíte kompletně všechny své svaly a zlepšíte kondici. Kombinuje totiž prvky z různých tréninkových metod jako je vzpírání, sprinty a běžecké tréninky obecně, gymnastika, veslování, silového trojboje, plyometrie a tréninky s kettlebelly, medicinbaly a provazy. Samotný trénink pak může připomínat slavnou scénu z filmu Rocky, kdy se hlavní hrdina připravuje na svůj největší zápas. V podstatě jde o zdokonalené kruhové tréninky se stanovišti, na nichž se posilují různé partie těla.  Metoda propojuje například stojky, shyby či angličáky a další cviky, díky kterým dokonale zpevníte své tělo a zároveň získáte fyzickou kondici.

Napsala Hana Šmídová

Dřina u OC NIsa

Pondělí, 16. září 2013, 19:39

Udělat padesát dřepů na jedné noze? Zkuste si to
Závodníkům nebylo co závidět

Štítky crossfit, nisa, závod, Liberec, National Ice Skating Association, Polsko, Česko, Slovensko, trénink, Martin Štěpánek, David Egydy, Kanada, Krakov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přehlídku vypracovaných těl si nenechaly ujít stovky diváků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.