Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Přestavba Imperialu se protáhne. Otevře se až příští rok

Jeden z nejznámějších hotelů v Liberci Imperial nedaleko nádraží se na Silvestra pro hosty neotevře. Hotel koupil majitel hotelového řetězce a Živnostník roku 2009 Lukáš Pytloun. Do jeho rekonstrukce investuje desítky milionů korun a první hosty chtěl přivítat už v závěru letošního roku. Stavba se ale o dva až tři měsíce protáhne.

Imperial byl na dnešní třídě 1. máje postaven v roce 1930 podle návrhu Pavla Zeha. Jde téměř o konstruktivistickou stavbu se symetrickým členěním čelní fasády a prvky art-deco. Mimo vnější podoby se však z toho původního mnoho nezachovalo. Zůstalo například dřevěné schodiště, pár kovových nohou od stolů nebo čalouněných lavic. To vše chce Pytloun zachovat, stejně jako ukázkové apartmá z 80. let. Jinak ale dostává hotel alespoň uvnitř tvář novou a zcela moderní se špičkovými technologiemi.

Hotel je pro hosty uzavřený už pět let, veřejnost mohla do budovy nahlédnout 7. června, než se opravy rozjely naplno. "Je škoda, že na Silvestra neotevřeme," poznamenal dnes Pytloun. Závěr roku a hlavně Silvestr znamená pro většinu hotelů a restaurací v Libereckém kraji opravdové žně. Řetězec Pytloun má v Liberci další dva čtyřhvězdičkové hotely a třetí v Harrachově, tři tříhvězdičkové hotely a jeden penzion. "V Harrachově už na závěr roku zbývají poslední volná místa, v Liberci máme obsazeno zhruba ze dvou třetin," doplnil majitel řetězce.

Imperial staví Pytloun jako pětihvězdičkový, cenově ale bude nabízet stejné služby jako jeho další tři čtyřhvězdičkové hotely. "Jinak bychom potřebovali dvakrát víc personálu a ubytování by bylo podstatně dražší," vysvětlil. Po rekonstrukci v roce 1986 bylo v hotelu 250 lůžek, teď se kapacita sníží zhruba na 210, s přistýlkami ale bude mít až 240 míst. "Celé jedno patro nabídne ubytování v pokojích vytvořených známými designéry," dodal hoteliér.

Napsala ČTK

Štítky hotel, Lukáš Pytloun, Liberec, silvestr, Harrachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba Imperialu se protáhne. Otevře se až příští rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.