Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rolba přejela dívky na bobu. Jsou vážně zraněné

K nešťastné události došlo dnes v podvečer ve Vrchlabí. V lyžařském středisku v Bubákově přejela, po šesté hodině večer, rolba dvě dívky. Děvčátka stará 7 a 11 let jela na bobu, když je projíždějící rolba zachytila. Utrpěla vážné zranění na hlavě a na trupu.


Obě dívky byly přepraveny na traumacentrum královéhradecké nemocnice. Dívky při převozu do nemocnice komunikovaly. O události informovala Horská služba Krkonoše.

Není to jediná událost, ke které v poslední době v horách došlo. V Krkonoších kromě tragického sesunu laviny, kdy zhynul jeden lyžař, řešili záchranáři i nebývale vysoký počet zraněných. Lyžaři utrpěli často i vážné zlomeniny. „Vzhledem k počasí a sněhové pokrývce návštěvnost Krkonoš a jejich sportovních areálů stoupá. Upozorňuji proto návštěvníky hor, že během víkendu očekáváme prudký nárůst počtu lidí na všech sjezdových tratích. Na místě je proto bezvýhradné dodržování všech zásad bezpečnosti,“ důrazně varoval Adolf Klepš, náčelník Horské služby Krkonoše.

Nápor lyžařů zažívají díky dobrým podmínkám i v Jizerských horách. Také tam buďte obezřetní.

Štítky Krkonoše, Vrchlabí, Adolf Klepš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rolba přejela dívky na bobu. Jsou vážně zraněné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.