Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Schody krajského úřadu zdolal s hasiči i Viki Cabadaj

Sídlo Krajského úřadu Libereckého kraje bylo o víkendu plné hasičů, policistů a záchranářů. Důvodem byl již třináctý ročník Memoriálu záchranářů z Manhattanu. Úkol byl jasný. Vyběhnout co nejrychleji do posledního jednadvacátého patra budovy v „plné zbroji“.

„Hasiči museli ještě před samotným výstupem projít vícebojem. Policisté a záchranáři to měli o něco snazší. Víceboj byl pro ně nepovinný a ani do posledního patra běhat nemuseli. Jejich cíl bylo sedmnácté patro a terasa,“ řekl dobrovolný hasič a organizátor Martin Beneš.

Celou akci moderoval Antonín Duchoslav alias Viki Cabadaj. „Obdivuji hlavně ty ženské, které do toho šly. Já bych musel nejdříve hodně trénovat, abych to vůbec vyběhl,“ zmínil slavný herec těsně předtím, než byl jednou hasičkou přemluven o společný výběh do jednadvacátého patra. V samotném cíli to moderátor takto okomentoval: „ Za vším hledej ženu. To sem prostě naprosto sedí. V sedmém patře jsem měl navíc krizi, ale tady hasička mi řekla něco v tom smyslu, že mě asi zdržuje, tak ať jdu před ní. To jsem přece nemohl vzdát,“ dodal s úsměvem Duchoslav.

Nejvyšší budovu v Libereckém kraji – sídlo Krajského úřadu budou tuto sobotu okupovat hasiči, policisté a záchranáři. Uskuteční se tu již třináctý ročník Memoriálu záchranářů z Manhattanu na počest záchranných složek, které zasahovaly po teroristických útocích 11. září 2001 na Světové obchodní centrum.

Letošní účast byla opravdu hojná. Hasičů bylo více jak dvacet osm dvojic. Policisty zde reprezentovaly tři páry a záchranáře dvě dvojice.

První místo za hasiče s celkovým časem 6 minut a 4 vteřiny získal Martin a Jiří Štáblovi ze sboru dobrovolných hasičů Vranová Lhota. Za policisty si pomyslné zlato odnesl Tomáš Molata a Zdeněk Pleva s celkovým časem 3 minuty 46 minut. Ze zástupců záchranářů si nejlépe vedla dvojce Filip Vávra a Pavel Crha. Ceny vítězům předával hejtman Libereckého kraje Martin Půta společně s náměstkyní Zuzanou Kocumovou.

„Tímto náročným závodem složky IZS chtěly uctít památku 360 hasičů a 40 policistů, kteří zahynuli při událostech při záchraně životů po tragédii 11. září 2001,“ vysvětlil Martin Beneš, který memoriál pořádal.

Napsala Hana Šmídová

Štítky liberec, viki, hasiči, cabadaj, kraj, krajský úřad, Liberecký kraj, Manhattan, Jan Antonín Duchoslav, sbor dobrovolných hasičů, Zuzana Kocumová, Martin Půta, Filip Vávra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Schody krajského úřadu zdolal s hasiči i Viki Cabadaj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.