Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Starý odvodňovač zaměstnal hasiče i pyrotechnika

Policisté, hasiči i pyrotechnik. Ti všichni se sjeli v pátek odpoledne do Rýnovic, kde při výkopu kanalizace narazil bagrista na válcový kovový předmět. O vojenskou munici, jak se očekávalo, však nešlo. Po přivolání vodařů se podařilo nalezený předmět správně pojmenovat. Šlo o kapák neboli starý odvodňovač.

Hasiči nejprve uzavřeli prostor v okolí výkopu jak pro dopravu, tak pro pěší. Už od první chvíle se jevilo jako nepravděpodobné, že bylo šlo o munici z 2. světové války, a proto hasiči prostřednictvím operačního střediska povolali k zásahu techniky severočeských vodovodů a kanalizací a RWE, aby zjistili, zda se nejedná o jejich zařízení. Technik vodárenské společnosti tuto variantu na místě vyloučil.

Následně na místo mezitím dorazil pyrotechnik. Ten po provedeném průzkumu konstatoval, že se nejedná ani o munici.

„Po příjezdu technika RWE došlo k zaměření rozvodu plynu ve vozovce. Dle mapových podkladů byla stanovena hypotéza, že se jedná a starý odvodňovač. Pro potvrzení této hypotézy bylo provedeno odkopání předmětu pod dohledem pyrotechniků a technika RWE," popsal velitel čety jabloneckých profesionálních hasičů Tomáš Janoušek.

Štítky RWE, technika, Rýnovice, druhá světová válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starý odvodňovač zaměstnal hasiče i pyrotechnika  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.