Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Talentovaný karatista Matěj Říha vyhrál Zlatý oříšek

Slavnostním vyhlášením vítězů skončil finálový večer druhého ročníku Zlatého oříšku Libereckého kraje, který proběhl v neděli 22. září v českolipském KD Crystal. Ceny si stejně jako v loňském roce odnesli tři vítězové, byla také udělena Cena starostky města Česká Lípa.

Jako první si sošku ptáčka se zlatým oříškem a šek na 25 tisíc korun odnesla Gabriela Jakoubková (Víchová nad Jizerou), která se věnuje moderování a žurnalistice. Dalším z vítězů je hudební skupina NAUTICA (Jablonec n. Nisou), která se již nyní může pochlubit vlastním repertoárem, tedy se nespoléhá jen na osvědčené převzaté hity. Třetím vítězem se stal karatista Matěj Říha (Liberec). Cenu starostky si odnesla českolipská nadějná krasobruslařka Markéta Mikysová (Česká Lípa). Drobné upomínkové předměty však dostali všichni finalisté.

Tři vítězové postupují automaticky do celostátního kola, kde se poperou o jeden z deseti hlavních zlatých oříšků. O vítězích rozhodla odborná porota, kde letos usedli například herec Jarek Hylebrant, modelka a miss Kateřina Průšová, tanečnice Tereza Bufková, rapper LIPO, hejtman Libereckého kraje Martin Půta krajská radní Alena Losová a další.

„Letos bylo opravdu velmi těžké vybrat, které dítě by mělo cenu dostat. Zasloužil si ji totiž každý z patnácti nominovaných. Měli jsme štěstí, že se nám letos sešly opravdu velmi zajímavé disciplíny, a to včetně včelařství nebo například letního biatlonu. Při rozhodování jsme se snažili klást důraz na to, které z dětí má největší perspektivu do budoucna. Například skupina NAUTICA za získané peníze natočí vlastní CD,“ prozradila starostka České Lípy Hana Moudrá, která stejně jako v loňském roce taktéž zasedla v porotě.

Napsala Kristýna Brožová

Štítky liberec, oříšek, lipa, ořechy, Česká Lípa, Liberecký kraj, Kulturní dům Crystal, Kateřina Průšová, Lužická Nisa, Víchová nad Jizerou, Jablonec, Martin Půta, Alena Losová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Talentovaný karatista Matěj Říha vyhrál Zlatý oříšek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.