Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tibetská vlajka vlaje od pondělí na několika institucích

Hned na několika místech Liberecka zavlála v pondělí vlajka Tibetu. Na 10. březen totiž připadá 55. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci jejich země, která trvá prakticky dodnes. Vlajku vyvěsili například na Krajském úřadě Libereckého kraje, na liberecké radnici nebo třeba v Hejnicích.

„Chceme tak připomenout bezpráví, které se děje i v jiných místech světa, a co je nejnebezpečnější, že právě i v největší zemi světa - Číně. Jsme tak solidární s lidmi, kteří nemají to štěstí, že žijí v klidné zemi, jako je ta naše, ale v nesvobodě,“ řekl hejtman Matin Půta, který tak navázal na tradici v Hrádku nad Nisou, kde se tibetská vlajka vyvěšuje od roku 2003, letos tedy již počtrnácté.

Česká města a instituce se k této akci připojily poprvé v roce 1996. Na krajském úřadu visela za úřadování hejtmanů Pavlíka i Skokana, Stanislav Eichler se k této akci nepřipojil.

Tibetská vlajka dnes doplnila také libereckou radnici. „Sami jsme ještě nedávno žili v nesvobodě. Proto se i město Liberec již pošestnácté připojuje ke kampani, která má upozornit na potlačování lidských práv v Tibetu," řekla primátorka Martina Rosenbergová.

Upozornit na bezpráví se rozhodli v několika městech. Jedním z nich jsou třeba Hejnice. „Připomínáme výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci Tibetu, při kterém zemřelo nejméně 80 000 Tibeťanů. Proto zavlaje tibetská vlajka i na radnici našeho města v rámci dalšího ročníku akce Vlajka pro Tibet,“ uzavírá místostarosta Hejnic Jaroslav Demčák.

Štítky Tibetská vlajka, Tibet, radnice, Liberec, Hejnice, Liberecký kraj, Čína, Stanislav Eichler, Martina Rosenbergová, Vlajka pro Tibet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tibetská vlajka vlaje od pondělí na několika institucích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.