Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jablonci pokračuje dnes anketa o osamostatnění Kokonína

V Jablonci nad Nisou dnes s volbami do Evropského parlamentu pokračuje anketa o osamostatnění Kokonína. Obyvatelé této čtvrti odpovídají na otázku, zda chtějí vytvoření samostatné městské části Kokonín. Do dnešní 10:00 přišlo vhodit anketní lístek 156 lidí, což je přes deset procent zapsaných voličů.

"Není to žádná sláva, zájem je ale větší, než jsme čekali. Původně jsme předpokládali, že přijde do stovky lidí. Vypadá to ale, že většina těch, kteří jdou k eurovolbám, přijde nakonec hlasovat i v anketě," řekla členka anketní komise Lucie Strádalová. Anketní komise má zapsáno 1491 lidí, kteří mají možnost se vyjádřit. Část z nich však bude volit v nedalekých Vrkoslavicích a pokud chtějí hlasovat v anketě, musejí dojet i do kokonínské školy.

V Kokoníně se už dvakrát uskutečnilo referendum o osamostatnění, poprvé nebylo pro odtržení dost lidí, podruhé byla účast příliš malá. Když se loni stal Jablonec statutárním městem, objevily se snahy vytvořit v Kokoníně samostatnou městskou část. Svůj požadavek podpořili zdejší lidé peticí s 29 podpisy.

"Domníváme se, že 29 podpisů není dostatečně reprezentativní vzorek a vypisovat hned nákladné referendum nám nepřipadalo účelné, proto jsme se rozhodli udělat nejprve průzkum formou ankety," řekl náměstek jabloneckého primátora Miloš Vele (ODS). Na základě výsledku ankety budou jablonečtí zastupitelé ve čtvrtek 29. května rozhodovat o případném vypsání dalšího referenda.

Napsala ČTK

Štítky Jablonec nad Nisou, anketa, Evropský parlament, referendum, Kokonín, Miloš Vele, ODS, Vrkoslavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci pokračuje dnes anketa o osamostatnění Kokonína  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.