Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V úterý nechte auto doma. Cyklojízda láká na projížďku městem

Oprašte kolo, namažte řetězy! V úterý rozhodně nechte auto doma, jarní cyklojízdou, kterou pořádají Cyklisté Liberecka v Liberci a Jablonci nad Nisou, odstartuje tradiční kampaň Do práce na kole. Připojit se můžete v 16:45 v Liberci na prostranství před Plazou a o čtvrt hodiny později v Jablonci nad Nisou před radnicí.

„Cyklojízda není závodem, ale společenskou událostí. Je určena všem lidem, kteří občas sednou na kolo a zvládnou volným tempem osm kilometrů,“ objasňuje Sylva Švihelová z Cyklistů Liberecka. Trasa z Liberce nebude nikterak náročná a zvládnou ji i děti. Pojede se pomalejším tempem až k Ferdům do Vratislavic, kde bude na účastníky čekat občerstvení a workshop "Otevřená cyklo-mapa". Stejně tak z Jablonce se pojede pohodovou trasou převážně z kopce.

V rámci akce bude představena výstava fotografií o cyklistické dopravě v dánské metropoli. V Kodani jezdí do práce na kole skoro každý - úředníci v oblecích, sekretářky v lodičkách, dělníci v montérkách, hudebníci s nástroji.  Pomozte svým oblečením a výzdobou kol vytvořit takovou malou Kodaň na cyklojízdě Libercem. „Přítomnost občanů na akci je zároveň pádným argumentem politikům pro realizaci cyklistické infrastruktury v našich městech,“ dodává Sylva Švihelová. Cyklojízdy se zúčastní také zástupci města a kraje. Na kolo nasedne náměstek primátorky Jiří Rutkovský nebo třeba hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Štítky cyklojízda, Liberec, Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj, Kodaň, Martin Půta, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V úterý nechte auto doma. Cyklojízda láká na projížďku městem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.