Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Z korby nákladního automobilu unikla kyselina dusičná

Hned několik náročných zásahů během pátku mají na svém kontě hasiči. Kromě úniku plynu na libereckém Benešáku je zaměstnal také únik kyseliny dusičné na korbě nákladního auta ve Víchové nad Jizerou. K nehodě došlo včera dopoledne a na místě museli zasahovat hasiči ze Semil, Jilemnice a Liberce.

Při příjezdu se hasiči snažili zabránit dalšímu úniku. Z vozu totiž nebezpečná látka vytékala do kanalizace. „Hasiči ihned kolem položili sorpční hady a podle dokumentace začali zjišťovat možná rizika, neboť vedle kyseliny dusičné byl přepravován také hydroxid sodný. Hasiči vytyčili nebezpečnou zónu, převlékli se do protichemických ochranných obleků a vápnem neutralizovali vyteklou tekutinu,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Hasiči s policisty také zkontrolovali vodní tok, protože kanalizace byla vyvedená přímo do řeky Jizerky. K žádným dalším škodám naštěstí nedošlo. Zhruba po třech hodinách hasiči odstranili zbytky nebezpečné látky včetně vyčištění kanálové šachty od kontaminovaného bahna.

Štítky kyselina dusičná, Liberec, Semily, Jilemnice, Víchová nad Jizerou, Jizerské hory, nákladní automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z korby nákladního automobilu unikla kyselina dusičná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.