Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strojní průmyslovka dostává novou fasádu. Kraj do letních oprav středních škol investuje 33 milionů

Od jednoho do jedenácti milionů se pohybují investice do oprav několika středních škol ve správě Libereckého kraje. Pro Liberečáky je největší změnou především nová fasáda strojní průmyslovky, která se ze žluté změnila na šedou. Nová okna a vnější zateplení bude mít i frýdlantské gymnázium.

„Mezi největší investice patří výměna oken, oprava a zateplení fasády Gymnázia Frýdlant, která dosahuje 11 mil. Kč. Za stejnou sumu jsme pořídili vybavení domova mládeže pod Střední školou strojní, stavební a dopravní v Liberci,“ řekl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství.

Další investice se pohybují v rozmezí od jednoho do pěti milionů. Jde o rekonstrukci rozvodů vody na Gymnáziu Ivana Olbrachta v Semilech, opravu kotelny na Střední škole řemesel a služeb v Jablonci nad Nisou, opravu střechy budov Integrované střední školy v Semilech, ale i úpravu kotelen na Střední uměleckoprůmyslové škole a Vyšší odborné škole v Turnově.

Většina oprav bude hotova do konce prázdnin. „Jiné stavební úpravy, které nezasahují do výuky či provozu budov, se mohou protáhnout až do nového školního roku,“ doplnila mluvčí krajského úřadu Markéta Žitná.

Kraj si také před několika lety nechal zpracovat přehled, kolik peněz je potřeba investovat do oprav jednotlivých škol. A vyšla mu částka přes tři sta milionů. Teď bude mít přehled nový. „V rámci péče o majetek škol a školských zařízení jsme požádali ředitele všech příspěvkových organizací, aby zpracovali přehled prioritních potřeb ve vztahu k nemovitému majetku,“ dodal Tulpa.

Autoři | Foto Krajský úřad

Štítky Liberecký kraj, střední školy, oprava, střední škola, fasáda, Petr Tulpa, Gymnázium Frýdlant, Semily, Gymnázium Ivana Olbrachta, Střední škola řemesel a služeb, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strojní průmyslovka dostává novou fasádu. Kraj do letních oprav středních škol investuje 33 milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.