Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

V Liberci se otevírá první waldorfská třída. Prvňáčky čeká slavnostní přivítání

V pondělí 4. září se kromě všech klasických škol také otevře první waldorfská třída v Liberci. Škola na principech celostního přístupu připravuje dítě na život komplexně. Prvňáčky přivítá náměstek pro školství Ivan Langr a zazpívá jim Jana Konvalinková se sborem.

Waldorfská třída v Liberci vznikla vyústěním snahy členů Spolku Wrabec Liberec. „Waldorfská škola má ucelený systém výuky a plně odpovídá potřebám moderní společnosti. Díky celostnímu přístupu je dítě na život připraveno nejen školními vědomostmi, ale pěstuje také zdravé sebevědomí, rozvíjí smysl odpovědnosti za vlastní jednání, rozvíjí spolupráci s důrazem na individuální schopnosti jednotlivce,“ vysvětlila Martina Kořínková ze Spolku Wrabec.

Podle ní je waldorfská škola celosvětově rozšířenou výraznou pedagogickou alternativou k tradičním školám. V současné době se v České republice v těchto školách vzdělává 2979 žáků. „Po základní škole je možné pokračovat na waldorfském lyceu nebo přejít na standardní střední školy či učební obory dle zájmu,“ dodala Kořínková.

Třída se slavnostně otevře v pondělí v 8.15 a zvána je i široká veřejnost. Waldorfská třída má sídlo v ZŠ Gollova.

Autoři

Štítky waldorská škola, Liberec, Ivan Langer, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Volek

Skvělé !!! Mít ve 21. století součástí školského systému školu založenou na bludných základech Steinerova antroposofismu, ti zednáři mají sakra dlouhé prsty.

Úterý, 29. srpna 2017, 13:32Odpovědět

V Liberci se otevírá první waldorfská třída. Prvňáčky čeká slavnostní přivítání  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.