Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rekonstrukce ruprechtické základní školy potrvá padesát týdnů

Začátkem července byla zahájena rekonstrukce ZŠ náměstí Míru, která potrvá zhruba padesát týdnů. V rámci tohoto projektu dojde k zateplení všech budov školy, dokončení výměny oken, dveří, zdrojů tepla a instalaci řízeného větrání.

Ve škole také vznikne bezbariérový přístup a výtah. V plánu je i vybudování přírodovědných a multimediálních jazykových učeben, učebny praktické výuky vaření, zahradnické a řemeslné dílny.

Původně měly být veškeré vnitřní úpravy omezující výuku dokončeny o letních prázdninách. Následující práce by posléze probíhaly za běžného provozu školy. Z důvodu zvýšeného rizika úrazu však bylo nezbytné od tohoto plánu upustit a sehnat na následující školní rok náhradní prostory.

Žáci prvních tří tříd tak budou od září navštěvovat nedalekou ZŠ Vrchlického, ostatních 220 dětí z osmi tříd bude dojíždět do areálu Technické univerzity u Husovy ulice, kam bude vypravován školní autobus. „Od stavební firmy máme slíbeno, že hlavní budova bude hotová do ledna, tím pádem by všechny děti mohly být zpátky od února," uvedl náměstek primátora Ivan Langr.

Vítězná nabídka činí 53 milionů korun. Většinu nákladů zaplatí město z evropských dotací, získalo hned tři, dvě z operačního programu pro životní prostředí a jednu z Integrovaného regionálního operačního programu.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Ruprechtice, škola, náměstí Míru, rekonstrukce, Ivan Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce ruprechtické základní školy potrvá padesát týdnů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.