Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vánoce v iQLandii aneb Darujte chytrou zábavu

PR článek

Užijte si Vánoce naplno! V libereckém science centru iQLANDIA na vás čekají stovky interaktivních exponátů v čele s humanoidním robotem Thespianem. Ochutnáte i netradiční hmyzí cukroví nebo vyzkoušíte výrobu ozdob 3D perem. Chybět nebude mrazivá Science show ani „Jež(íš)kovy voči“ v Planetáriu. Chytrou zábavu navíc můžete věnovat i jako dárek.

V iQLANDII na vás v deseti expozicích čeká více než čtyři sta interaktivních exponátů. Procestujete zde Rudou planetu ve speciálním vesmírném vozítku, okusíte sílu vichřice a zemětřesení, uzavřete se do gigantické bubliny, uvidíte, jak Teslův transformátor dokáže roztancovat blesky nebo prostřednictvím interaktivního pískoviště poručíte větru, dešti.

3D Vánoce v iQLANDII

Mimo to je v iQLANDII na vás připraven bohatý program, třeba workshop, který je v prosinci ve znamení 3D. „Během něho se bude kreslit 3D perem, které umí vedle několika dalších vychytávek malovat jak na papír, tak v prostoru. Návštěvníci si tedy budou moci vyrobit svoji vlastní ozdobu – například hvězdu, kterou si odnesou domů,“ říká Petra Zákravská, programová manažerka iQLANDIE. Tím téma 3D v centru nekončí. V laboratoři vám ještě lektoři předvedou, jak funguje 3D tiskárna.

Jednoznačně si nenechte ujít Vánoční science show – populární vystoupení, ve kterém není o výbuchy ani ztřeštěné pokusy nouze. „Při představení zahalíme děti i dospělé do mrazivé mlhy, ukážeme jim výrobu prskavky z hořčíkové pásky či jim polijeme ruku kapalným dusíkem o teplotě -196 °C. A protože v iQLANDII věříme na Ježíška, vyženeme Santu z komína karbidem,“ popisuje manažerka.

Cukroví z hmyzáků

V iQLANDII si pochutnáte i na netradičním cukroví – třeba na červících v těstíčku nebo kobylkách v čokoládě. „Otevřen bude také makromolekulární bar, u kterého si děti dají kaviár z coca-coly, dospělí potom želatinový svařák,“ upozorňuje na chuťovky Petra Zákravská.

„Astronaut“, „Výprava ke hvězdám“ nebo „Cesta časem“ – to jsou filmy, které můžete zkouknout v Planetáriu, které je součástí science centra. Stačí se jen usadit do jedné z padesáti pohodlných sedaček a během chvilky se ocitnete v těch nejvzdálenějších galaxií. „Pro lidi jsme na vánoční období nachystali autorský, živě komentovaný, pořad ´Jež(íš)kovy voči´. Jeho prostřednictvím diváci zjistí, kdy přesně se v Betlémě narodil Ježíšek, nebo jakou rychlostí by Santa Claus musel hnát své soby, aby dokázal rozdat dárky všem dětem za jeden večer,“ poznamenává manažerka.

Darujte chytrou zábavu!

V iQLANDII jede akční program nejenom v prosinci, ale po celý rok. „Návštěvníci mohou udělat svým nejbližším radost a pořídit jim pod stromeček vstupenky s roční platností do centra. Ty na našem e-shopu nabízíme samostatně nebo ve výhodných rodinných balíčcích,“ uzavírá Petra Zákravská.

Harmonogram

  • Vánoční science show – denně o vánočních prázdninách od 11 a 16 hodin
  • 3D workshop – od 1. 12. každou SO–NE od 14 a 15 hodin, dále o vánočních prázdninách denně ve stejný čas
  • Jež(íš)kovy voči – 22., 23 a 26. 12. od 10 hodin

Více informací na www.iQlandia.cz

Foto iQLandia Liberec

Štítky iQLandia, Liberec, science centrum, Vánoce, zábava, kovy, Santa Claus, Tesla Motors, Betlém, Coca-Cola

Vánoce v iQLandii aneb Darujte chytrou zábavu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.